Bijzonder Broccoli Stamppotje

Heeft het gesmaakt?
(Nog geen beoordelingen)

Door toevoeging van enkele reepjes zongedroogde tomaat en magere gerookte kipfilet wordt deze stamppot tot een smaakvol en bijzonder geheel. In de puree komt weinig vet en wordt smeuïg gestampt en kruidig door toevoeging van kookwater van de broccoli en een klein beetje olie van de zongedroogde tomaatjes en Italiaanse Kruidenmix.

  • Voorbereiding
    20 min
  • Bereiding
    10 min
  • Totaal
    30 min

Ingrediënten

Aantal porties:
2

Benodigdheden

  • 2 pannen
  • Snijplank
  • Mes
  • Vergiet
  • Pureestamper

Bereiding

  1. Stap 1 Halveer het bouillonblokje en kook de aardappelen in water met de helft van het blokje gaar. Giet af en vang wat kookvocht op en zet het aan de kant.
  2. Stap 2 Kook de broccoli gaar in water met de andere helft van het bouillonblokje. Giet af en bewaar een beetje vocht.
  3. Stap 3 Stamp de aardappelen met de Italiaanse kruidenmix en de halve el olie tot een smeuïge puree. Is je puree nog wat te droog voeg van vocht toe van de aardappelen en de broccoli, totdat je de juiste smeuïgheid hebt.
  4. Stap 4 Werk de broccoli door de puree. En prak deze naar eigen smaak fijn of laat wat grover.
  5. Stap 5 Werk er vervolgens de gerookte kipreepjes en de reepjes zongedroogde tomaat er doorheen (houd enkele reepjes achter de hand als garnering). Proef en voeg zo nodig peper en zout naar smaak toe.
  6. Stap 6 Verdeel de stamppot over 2 voorverwarmde borden en garneer met de achter de hand gehouden reepjes zongedroogde tomaat en eventueel enkele blaadjes peterselie of basilicum.
Heeft het gesmaakt?
(Nog geen beoordelingen)

Tip

*** Schil voldoende kruimige aardappelen, zodat je 400 gram over hebt voor de puree.

Deel jouw kookkunsten

Heb je plezier gehad tijdens het koken?
Deel een foto van je eindresultaat en laat zien wat je in huis hebt!

Stuur jouw foto in
  • 362 keer bekeken
  • 2 keer bewaard
  • 7 oktober 2024

Tip

*** Schil voldoende kruimige aardappelen, zodat je 400 gram over hebt voor de puree.

Voedingswaarden

Per portie
Energie 349 kcal
Vetten 12.4 g
waarvan verzadigde vetzuren 2.7 g
Koolhydraten 41.9 g
waarvan suikers 3.9 g
Vezels 7.4 g
Eiwitten 22.5 g
Zout 0.3 g

Jouw mening telt!

Laat een smakelijke reactie achter op dit recept

Al een account? Log hier in.
Reageren zonder account