Door toevoeging van enkele reepjes zongedroogde tomaat en magere gerookte kipfilet wordt deze stamppot tot een smaakvol en bijzonder geheel. In de puree komt weinig vet en wordt smeuïg gestampt en kruidig door toevoeging van kookwater van de broccoli en een klein beetje olie van de zongedroogde tomaatjes en Italiaanse Kruidenmix.
*** Schil voldoende kruimige aardappelen, zodat je 400 gram over hebt voor de puree.
*** Schil voldoende kruimige aardappelen, zodat je 400 gram over hebt voor de puree.
Deze stamppot is een goede bron van groenten dankzij de ruime hoeveelheid broccoli, en levert magere eiwitten door de kipfilet. Het gerecht is relatief laag in vet door het gebruik van kookvocht en een klein beetje olie in plaats van veel boter. De aardappelen zorgen voor verzadigende koolhydraten. Een belangrijk aandachtspunt is echter het totale zoutgehalte; hoewel een bouillonblokje met 'minder zout' wordt gebruikt, dragen de gerookte kip en zongedroogde tomaten significant bij aan de zoutinname. Desondanks een gezondere variant dan veel traditionele stamppotten.
Energie | 349 kcal |
---|---|
Vetten | 12.4 g |
waarvan verzadigde vetzuren | 2.7 g |
Koolhydraten | 41.9 g |
waarvan suikers | 3.9 g |
Vezels | 7.4 g |
Eiwitten | 22.5 g |
Zout | 0.3 g |
Jouw mening telt!
Laat een smakelijke reactie achter op dit recept