Venkel en zalm een gouden combinatie! De zachte zalm en de lichte anijssmaak van de venkel matchen perfect. Deze 2 ingrediënten vullen elkaar zo prima aan, dat ze alleen nog maar wat witte wijn en wat crème fraîche als smaakmakers nodig hebben.
Eventueel kun je de venkel vooraf al bereiden. Verwarm de venkel dan wel even voordat je deze in de ovenschotel legt.
Eventueel kun je de venkel vooraf al bereiden. Verwarm de venkel dan wel even voordat je deze in de ovenschotel legt.
Dit gerecht biedt een mooie portie gezonde zalm, rijk aan omega-3 vetzuren, en een flinke hoeveelheid venkel vol vezels en vitaminen. De score wordt echter naar beneden gehaald door de ruime hoeveelheid crème fraîche en roomboter, die het gerecht calorierijk maken en veel verzadigd vet toevoegen. Het is een smakelijke maaltijd, maar minder licht dan het zou kunnen zijn met een magerdere saus.
Energie | 590 kcal |
---|---|
Vetten | 42.6 g |
waarvan verzadigde vetzuren | 18.6 g |
Koolhydraten | 14.4 g |
waarvan suikers | 8.4 g |
Vezels | 5.1 g |
Eiwitten | 34.3 g |
Zout | 0.9 g |
Laat een smakelijke reactie achter op dit recept
Wij hebben verse krieltjes met schil 10 minuten voorgekookt. Doorgesneden, bestrooid met peper en zout en tussen de zalm gelegd, op de venkel. Lekkere variant.