Zalmfilet op een bedje van romige venkel

Heeft het gesmaakt?
(Nog geen beoordelingen)

Venkel en zalm een gouden combinatie! De zachte zalm en de lichte anijssmaak van de venkel matchen perfect. Deze 2 ingrediënten vullen elkaar zo prima aan, dat ze alleen nog maar wat witte wijn en wat crème fraîche als smaakmakers nodig hebben.

  • Voorbereiding
    30 min
  • Bereiding
    15 min
  • Totaal
    45 min

Ingrediënten

Aantal porties:
4

Benodigdheden

  • Ovenschaal
  • Snijplank
  • Mes
  • Pan

Bereiding

  1. Stap 1 Verwijder de stelen van de venkel. Haal het groen eraf en leg opzij om straks te garneren.
  2. Stap 2 Snij ook een stukje van de onderkant af.
  3. Stap 3 Schaaf de venkel in dunne reepjes op een mandoline of snij ze in dunne reepjes met een mes.
  4. Stap 4 Smelt de roomboter en voeg de venkel toe.
  5. Stap 5 Leg het deksel op de pan en gaar de venkel op een zacht vuurtje in circa 15 minuten wat zachter. Roer af en toe. De venkel mag niet verkleuren.
  6. Stap 6 Neem de pan van het vuur en voeg de wijn en de crème fraîche toe. Roer goed door elkaar en breng op smaak met wat peper en zout.
  7. Stap 7 Bedek de bodem van een licht ingevette ovenschotel met de venkel. Leg er de 4 stukken zalm bovenop en bestrooi de zalm het peper en een snufje zout.
  8. Stap 8 Zet de schotel voor 10 - 15 (afhankelijk van de dikte van de zalm) minuten in het midden van een voorverwarmde oven van 200 graden.
  9. Stap 9 Garneer de schotel met het bewaarde groen en serveer. Lekker met knapperig gebakken minikrieltjes en een glaasje van de witte wijn, dat ook in de schotel gebruikt is.
Heeft het gesmaakt?
(Nog geen beoordelingen)

Tip

Eventueel kun je de venkel vooraf al bereiden. Verwarm de venkel dan wel even voordat je deze in de ovenschotel legt.

Deel jouw kookkunsten

Heb je plezier gehad tijdens het koken?
Deel een foto van je eindresultaat en laat zien wat je in huis hebt!

Stuur jouw foto in
  • 584 keer bekeken
  • 4 keer bewaard
  • 6 oktober 2024

Tip

Eventueel kun je de venkel vooraf al bereiden. Verwarm de venkel dan wel even voordat je deze in de ovenschotel legt.

Voedingswaarden

Per portie
Energie 590 kcal
Vetten 42.6 g
waarvan verzadigde vetzuren 18.6 g
Koolhydraten 14.4 g
waarvan suikers 8.4 g
Vezels 5.1 g
Eiwitten 34.3 g
Zout 0.9 g

Jouw mening telt!

Laat een smakelijke reactie achter op dit recept

Al een account? Log hier in.
Reageren zonder account
25 januari 2025 om 10:26
Heerlijke ovenschotel.
Wij hebben verse krieltjes met schil 10 minuten voorgekookt. Doorgesneden, bestrooid met peper en zout en tussen de zalm gelegd, op de venkel. Lekkere variant.
25 januari 2025 om 14:30
Hoi Monica, wat een goed idee. gaan we zeker ook eens proberen. groetjes Lidy.