Vegan Cashew Slagroom

(Nog geen beoordelingen)

Ontdek deze heerlijke, romige en zuivelvrije cashewslagroom zonder kokossmaak. Perfect voor veganistische en glutenvrije desserts. Het smaakt net zoals het echte werk.

  • Voorbereiding
    8 uur 30 min
  • Totaal
    8 uur 30 min

Ingrediënten

Aantal porties:
8

Benodigdheden

  • Blender
  • Hittebestendige kom
  • Pot met deksel

Bereiding

  1. Stap 1 Doe de cashewnoten in een hittebestendige kom en bedek met heet water. Zorg dat er een laag van ongeveer 5cm water boven de noten ligt. Laat minstens 20 minuten weken en giet het water af.
  2. Stap 2 Doe de geweekte cashewnoten, 180 ml vers water en gesmolten geraffineerde kokosolie in een krachtige blender. Blend op hoge snelheid voor minstens 3 minuten tot alles glad en romig is.
  3. Stap 3 Doe de cashewroom in een pot met deksel en zet minstens 8 uur in de koelkast.
  4. Stap 4 Als je klaar bent om te serveren schud je de pot krachtig voor 10-15 seconden. Als de slagroom er niet luchtig genoeg uitziet klop je het met een garde tot zachte pieken zijn gevormd.
  5. Stap 5 Voeg het vanille-extract toe en indien gewenst de poedersuiker. Roer voorzichtig nog een keer door.

Tip

Deze slagroom gaat goed samen met koele desserts. Het smelt bij warme gerechten vanwege de kokosolie.

Bewaar eventuele restjes maximaal 3-4 dagen in een afgesloten verpakking in de koelkast. Roer voorzichtig door als het gescheiden is na koelen.

Deel jouw kookkunsten

Heb je plezier gehad tijdens het koken?
Deel een foto van je eindresultaat en laat zien wat je in huis hebt!

Stuur jouw foto in
  • 119 keer bekeken
  • 0 keer bewaard
  • 5 oktober 2024

Tip

Deze slagroom gaat goed samen met koele desserts. Het smelt bij warme gerechten vanwege de kokosolie.

Bewaar eventuele restjes maximaal 3-4 dagen in een afgesloten verpakking in de koelkast. Roer voorzichtig door als het gescheiden is na koelen.

Voedingswaarden

Per portie
Energie 104 kcal
Vetten 11.1 g
waarvan verzadigde vetzuren 9 g
Koolhydraten 1.3 g
waarvan suikers 0.3 g
Vezels 0.1 g
Eiwitten 0.7 g
Zout 0 g

Jouw mening telt!

Laat een smakelijke reactie achter op dit recept

Al een account? Log hier in.
Reageren zonder account