Pasta alla Carbonara

Heeft het gesmaakt?
(Nog geen beoordelingen)

Pasta alla carbonara is een klassiek Italiaans gerecht dat eenvoudig maar verrukkelijk is. Met slechts vier simpele ingrediënten levert deze romige en rijke pasta gegarandeerd een smaakexplosie.

  • Voorbereiding
    10 min
  • Bereiding
    25 min
  • Totaal
    35 min

Ingrediënten

Aantal porties:
3

Benodigdheden

  • Grote koekenpan
  • Metalen mengkom
  • Kookpan
  • Tang of schuimspaan

Bereiding

  1. Stap 1 Verwarm een grote koekenpan op middelhoog vuur en voeg de guanciale toe.
  2. Stap 2 Bak de guanciale al roerend tot deze goudbruin en krokant is. Ongeveer 10 minuten.
  3. Stap 3 Zet de guanciale apart in een kom en voeg 1 theelepel versgemalen zwarte peper toe aan het warme vet in de pan.
  4. Stap 4 Kook intussen de pasta. Vul een grote pan met gezouten water, breng aan de kook en voeg de pasta toe.
  5. Stap 5 Kook de pasta volgens de instructies op de verpakking.
  6. Stap 6 Meng ondertussen de eieren, eidooiers en Pecorino in een grote metalen mengkom.
  7. Stap 7 Voeg langzaam al roerend het gepeperde guanciale-vet toe aan het eimengsel.
  8. Stap 8 Voeg na 5 minuten koken van de pasta een half kopje van het pastawater toe aan het eimengsel en roer goed door.
  9. Stap 9 Gebruik een spatel of tang om de pasta in de laatste minuut van het koken naar de kom met het eimengsel over te brengen.
  10. Stap 10 Voeg de gebakken guanciale toe en blijf mengen totdat de saus begint in te dikken.
  11. Stap 11 Zet het vuur uit onder de pan waarin de pasta werd gekookt en plaats de metalen kom er bovenop om het te verwarmen.
  12. Stap 12 Haal het gerecht van de hittebron zodra de saus de juiste dikte heeft en breng onmiddellijk over naar een serveerschaal.
  13. Stap 13 Dien warm op met extra kaas en een draai zwarte peper.
Heeft het gesmaakt?
(Nog geen beoordelingen)

Tip

Lees het volledige recept eerst een keer helemaal door.

Zorg ervoor dat je de kaas fijn raspt voor een gladde saus.

Zorg ervoor dat je niet te veel pastawater gebruikt om de juiste dikte saus te krijgen.

De pasta smaakt het beste wanneer je hem direct serveert.

Deel jouw kookkunsten

Heb je plezier gehad tijdens het koken?
Deel een foto van je eindresultaat en laat zien wat je in huis hebt!

Stuur jouw foto in
  • 372 keer bekeken
  • 2 keer bewaard
  • 4 oktober 2024

Tip

Lees het volledige recept eerst een keer helemaal door.

Zorg ervoor dat je de kaas fijn raspt voor een gladde saus.

Zorg ervoor dat je niet te veel pastawater gebruikt om de juiste dikte saus te krijgen.

De pasta smaakt het beste wanneer je hem direct serveert.

Voedingswaarden

Per portie
Energie 1064 kcal
Vetten 63 g
waarvan verzadigde vetzuren 24.7 g
Koolhydraten 88.1 g
waarvan suikers 4.2 g
Vezels 3.8 g
Eiwitten 32.7 g
Zout 8.4 g

Jouw mening telt!

Laat een smakelijke reactie achter op dit recept

Al een account? Log hier in.
Reageren zonder account