Cantharellensoep met Serranoham

Heeft het gesmaakt?
(Nog geen beoordelingen)

Zodra ik cantharellen zie dan moet ik er iets mee doen. Het was maar een kleine hoeveelheid dus dat leende zich voor een lekkere soep. De soep bestaat uit onder meer cantharellen, reepjes Serranoham, een beetje truffelpasta en natuurlijk bouillon.

  • Voorbereiding
    10 min
  • Bereiding
    10 min
  • Totaal
    20 min

Ingrediënten

Aantal porties:
3

Benodigdheden

  • Pan

Bereiding

  1. Stap 1 Verhit de olie in een pan en bak hierin de sjalot-snippers glazig.
  2. Stap 2 Doe de schoongemaakte cantharellen erbij en bak deze even mee. Voeg de reepjes Serranoham eraan toe.
  3. Stap 3 Giet de warme paddenstoelenbouillon erover en breng de soep aan de kook. Laat de soep plm. 10 minuten zachtjes koken.
  4. Stap 4 Maak de soep op smaak met de turffel-paddenstoelen-tapenade en garneer de soep met gehakte peterselie.
Heeft het gesmaakt?
(Nog geen beoordelingen)

Tip

Ook lekker met een scheutje port of sherry.

Zonder de Serranoham ook een lekkere soep.

Deel jouw kookkunsten

Heb je plezier gehad tijdens het koken?
Deel een foto van je eindresultaat en laat zien wat je in huis hebt!

Stuur jouw foto in
  • 264 keer bekeken
  • 2 keer bewaard
  • 2 oktober 2024

Tip

Ook lekker met een scheutje port of sherry.

Zonder de Serranoham ook een lekkere soep.

Voedingswaarden

Per portie
Energie 127 kcal
Vetten 8.9 g
waarvan verzadigde vetzuren 2.1 g
Koolhydraten 6.5 g
waarvan suikers 2.4 g
Vezels 1.9 g
Eiwitten 7.2 g
Zout 1.4 g

Jouw mening telt!

Laat een smakelijke reactie achter op dit recept

Al een account? Log hier in.
Reageren zonder account