Macaronisalade

(Nog geen beoordelingen)

Deze macaronisalade is het perfecte zomerse bijgerecht voor picknicks en barbecues. Met een romige mayonaisesaus en knapperige groenten is het een gerecht dat herinneringen oproept aan de gezellige warme zomerdagen.

  • Voorbereiding
    15 min
  • Bereiding
    15 min
  • Totaal
    30 min

Ingrediënten

Aantal porties:
8

Benodigdheden

  • Grote pan
  • Vergiet
  • Grote kom

Bereiding

  1. Stap 1 Breng een grote pan water aan de kook op hoog vuur en voeg wat zout toe. Voeg de pasta toe en kook beetgaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af en spoel af met koud water.
  2. Stap 2 Meng ondertussen in een grote kom de mayonaise, suiker, honing, uienpoeder, peper en zout. Voeg de gekookte pasta, wortel, augurk, bleekselderij en bosuitjes toe. Meng goed tot de pasta gelijkmatig bedekt is met de dressing.
  3. Stap 3 Dek af en laat in de koelkast staan tot het afgekoeld is. Minimaal 30 minuten of tot het tijd is om te serveren. Bewaar restjes tot 4 dagen in een luchtdichte verpakking in de koelkast.

Tip

Macaronisalade vriest niet goed in, dus eet het vers.

Deze salade blijft enkele dagen goed in de koelkast, maar maak het het liefst dezelfde dag nog op.

Deel jouw kookkunsten

Heb je plezier gehad tijdens het koken?
Deel een foto van je eindresultaat en laat zien wat je in huis hebt!

Stuur jouw foto in
  • 99 keer bekeken
  • 0 keer bewaard
  • 30 september 2024

Tip

Macaronisalade vriest niet goed in, dus eet het vers.

Deze salade blijft enkele dagen goed in de koelkast, maar maak het het liefst dezelfde dag nog op.

Voedingswaarden

Per portie
Energie 346 kcal
Vetten 25 g
waarvan verzadigde vetzuren 0 g
Koolhydraten 26 g
waarvan suikers 7 g
Vezels 2 g
Eiwitten 3 g
Zout 0.8 g

Jouw mening telt!

Laat een smakelijke reactie achter op dit recept

Al een account? Log hier in.
Reageren zonder account