Romige Doperwten

5 (1 beoordeling)

Deze romige doperwten zijn een geweldig bijgerecht. Terwijl ik zocht naar een goed recept voor romige doperwten, vond ik er veel, maar geen enkele die precies was wat ik wilde. Dus ben ik mijn eigen creativiteit gaan gebruiken en ben ik tot dit absoluut fantastische recept gekomen. We vinden het zo lekker dat we dit heel vaak als bijgerecht hebben.

  • Voorbereiding
    5 min
  • Bereiding
    10 min
  • Totaal
    15 min
Romige Doperwten
Doperwten, kleine groene zaadjes van de peulvrucht Pisum sativum, staan bekend om hun zoete smaak en worden zowel vers, ingevroren als in blik gegeten, vaak gebruikt in salades, soepen en bijgerechten.

Ingrediënten

Aantal porties:
4

Bereiding

  1. Stap 1 Meng de erwten, water en zout in een middelgrote pan. Breng aan de kook en roer dan de boter erdoor.
  2. Stap 2 Klop in een kleine kom de slagroom, bloem en suiker door elkaar. Roer het mengsel door de erwten. Kook op middelhoog vuur tot het dik is er bubbeltjes onstaan. Ongeveer 5 minuten.

Deel jouw kookkunsten

Heb je plezier gehad tijdens het koken?
Deel een foto van je eindresultaat en laat zien wat je in huis hebt!

Stuur jouw foto in
  • 182 keer bekeken
  • 2 keer bewaard
  • 23 februari 2024

Voedingswaarden

Per portie
Energie 235 kcal
Vetten 16 g
waarvan verzadigde vetzuren 10 g
Koolhydraten 19 g
waarvan suikers 8 g
Vezels 4 g
Eiwitten 5 g
Zout 0.4 g

Jouw mening telt!

Laat een smakelijke reactie achter op dit recept

Al een account? Log hier in.
Reageren zonder account
19 april 2024 om 09:26
Hebben jullie gezien dat er een grove fout in de ingrediënten staat? 30 eetlepels bloem lijken me wel erg veel.
Naar aanleiding van dit recept heb ik gisteren verse doperwten gemaakt. Ik had 1 kg gekocht. Dat was te weinig voor twee personen dus volgende keer zeker 1 1/2 kg. Ik heb er dus wat worteltjes bij gemaakt. Ik heb recept niet helemaal gevolgd. Ik heb wel de hoeveelheid boter genomen maar minder water (50 ml). Geen bloem gebruikt. De doperwten in de boter met water gegaard in plm. 6 minuten. Toen de 50 ml slagroom eraan toegevoegd. Op middelhoge warmtebron het geheel laten indikken. Op smaak gemaakt met wat zout, witte peper en een theelepel honing. Erg lekker.
19 april 2024 om 11:04
5
Hoi Petra,

Dat klopt inderdaad niet helemaal! 🤭 We hebben het aangepast. Wat leuk om te horen dat je het recept hebt uitgeprobeerd en dat het heeft gesmaakt!

Binnenkort kun je ook een foto fijn je eigen creatie toevoegen bij recepten van anderen.
17 april 2024 om 14:49
Ik ga deze doperwten morgen maken met verse doperwten. Dan volgt ook mijn reactie.
18 april 2024 om 17:54
5
Leuk! Laat maar weten hoe het gesmaakt heeft.