Deze romige doperwten zijn een geweldig bijgerecht. Terwijl ik zocht naar een goed recept voor romige doperwten, vond ik er veel, maar geen enkele die precies was wat ik wilde. Dus ben ik mijn eigen creativiteit gaan gebruiken en ben ik tot dit absoluut fantastische recept gekomen. We vinden het zo lekker dat we dit heel vaak als bijgerecht hebben.
Energie | 235 kcal |
---|---|
Vetten | 16 g |
waarvan verzadigde vetzuren | 10 g |
Koolhydraten | 19 g |
waarvan suikers | 8 g |
Vezels | 4 g |
Eiwitten | 5 g |
Zout | 0.4 g |
Laat een smakelijke reactie achter op dit recept
Naar aanleiding van dit recept heb ik gisteren verse doperwten gemaakt. Ik had 1 kg gekocht. Dat was te weinig voor twee personen dus volgende keer zeker 1 1/2 kg. Ik heb er dus wat worteltjes bij gemaakt. Ik heb recept niet helemaal gevolgd. Ik heb wel de hoeveelheid boter genomen maar minder water (50 ml). Geen bloem gebruikt. De doperwten in de boter met water gegaard in plm. 6 minuten. Toen de 50 ml slagroom eraan toegevoegd. Op middelhoge warmtebron het geheel laten indikken. Op smaak gemaakt met wat zout, witte peper en een theelepel honing. Erg lekker.