Weer eens helemaal iets anders. Een combinatie van courgette en komkommer. Beide groente nog volop in het seizoen. Deze soep geeft een zachte frisse smaak, is snel gemaakt en lekker als voorgerecht of bij de lunch als extra "groentehapje".
Als kinderen mee eten is het leuk om de soep met knabberbolletjes te garneren.
De soep is door de komkommer wat dunner, maar daardoor uitstekend geschikt als licht vegetarisch voorgerecht.
In plaats van appelazijn kun je ook natuurazijn gebruiken.
Als kinderen mee eten is het leuk om de soep met knabberbolletjes te garneren.
De soep is door de komkommer wat dunner, maar daardoor uitstekend geschikt als licht vegetarisch voorgerecht.
In plaats van appelazijn kun je ook natuurazijn gebruiken.
Deze soep scoort goed op gezondheid door de grote hoeveelheid courgette en komkommer, die rijk zijn aan voedingsstoffen en vezels. Het gebruik van olijfolie en bouillonblokjes met minder zout draagt bij aan een gezonder profiel. De toevoeging van een scheutje room verhoogt het vetgehalte licht, maar over het algemeen is dit een voedzame en lichte maaltijd.
Energie | 74 kcal |
---|---|
Vetten | 5.1 g |
waarvan verzadigde vetzuren | 0.7 g |
Koolhydraten | 5.7 g |
waarvan suikers | 3.3 g |
Vezels | 1.3 g |
Eiwitten | 2.6 g |
Zout | 0.3 g |
Laat een smakelijke reactie achter op dit recept
Ik heb 1 komkommer en 1 flinke courgette gebruikt. De komkommer geschild en zaadlijsten verwijderd omdat jij aangaf dat de soep wat dun was door de komkommer. Ik heb 1 eetlepel gedroogde tijm toegevoegd en maar één groentebouillontablet gebruikt. Ik heb zoveel water toegevoegd dat de groenten in de pan net onderstaan. De dikte was perfect. Verder heb ik 30 gram roomkaas met kruiden toegevoegd aan de soep. Echt een lekkere combinatie.