Japanse Gember Thee (Shōgayu)

Heeft het gesmaakt?
(Nog geen beoordelingen)

Geniet van een verwarmend kopje shōgayu honing gember thee. Een krachtig natuurlijk middel tegen verkoudheid en griep. Deze thee is eenvoudig thuis te maken en biedt tal van gezondheidsvoordelen en is ook nog eens heerlijk tijdens de koude wintermaanden.

  • Voorbereiding
    5 min
  • Bereiding
    5 min
  • Totaal
    10 min

Ingrediënten

Aantal porties:
2
  1. Papje (optioneel, maar wel aanbevolen)

Benodigdheden

  • Rasp
  • Pan

Bereiding

  1. Stap 1 Snijd de harde uiteinden van de gemberwortel af en schraap de schil eraf.
  2. Stap 2 Gebruik een rasp (bij voorkeur keramisch) om de gember tegen de draad in te raspen. Zorg dat je de gember verticaal tegen de tanden van de rasp houdt.
  3. Stap 3 Verzamel 1 eetlepel geraspte gember met het sap. Doe 500 milliliter water en de geraspte gember in een pan. Meng goed en breng het aan de kook op middelhoog vuur.
  4. Stap 4 Maak ondertussen een papje door 1 eetlepel water en 0,5 eetlepel aardappelzetmeel of maïszetmeel te mengen.
  5. Stap 5 Zodra het water met de gember pruttelt verlaag je het vuur en voeg je 2 eetlepels honing en 1 theelepel vers geperst citroensap toe. Roer goed zodat de honing volledig oplost.
  6. Stap 6 Meng het papje opnieuw door elkaar, zodat het zetmeel en water niet gescheiden zijn. Giet het papje langzaam in de pan met gemberthee en roer direct goed door met een pollepel om klonten te vermijden.
  7. Stap 7 Wanneer de gemberthee licht is ingedikt kan die worden geserveerd in kopjes. Leg indien gewenst een schijfje citroen in the thee.
Heeft het gesmaakt?
(Nog geen beoordelingen)

Tip

Als je de volle voordelen van de honing wilt behouden voeg je de honing pas toe zodra de thee is afgekoeld tot ongeveer 50°C.

Houd de gemberwortel zo vast dat de vezels loodrecht op de rasp staan. Hierdoor vermindert het verstoppen van de rasp en krijg je meer gember zonder veel vezels.

Deel jouw kookkunsten

Heb je plezier gehad tijdens het koken?
Deel een foto van je eindresultaat en laat zien wat je in huis hebt!

Stuur jouw foto in
  • 278 keer bekeken
  • 1 keer bewaard
  • 26 september 2024

Tip

Als je de volle voordelen van de honing wilt behouden voeg je de honing pas toe zodra de thee is afgekoeld tot ongeveer 50°C.

Houd de gemberwortel zo vast dat de vezels loodrecht op de rasp staan. Hierdoor vermindert het verstoppen van de rasp en krijg je meer gember zonder veel vezels.

Voedingswaarden

Per portie
Energie 3 kcal
Vetten 1 g
waarvan verzadigde vetzuren 1 g
Koolhydraten 1 g
waarvan suikers 1 g
Vezels 1 g
Eiwitten 1 g
Zout 0 g

Jouw mening telt!

Laat een smakelijke reactie achter op dit recept

Al een account? Log hier in.
Reageren zonder account