Paparikasoep van gegrilde paprika met mascarpone en tapenade

(Nog geen beoordelingen)

Deze overheerlijke soep heb ik gemaakt van gegrilde rode paprika's uit een pot, een restant zongedroogde tomaten-tapenade en mascarpone.

  • Voorbereiding
    10 min
  • Bereiding
    20 min
  • Totaal
    30 min

Ingrediënten

Aantal porties:
4

Bereiding

  1. Stap 1 Verhit de olijfolie in een pan en bak hierin de gesnipperde ui glazig. Voeg de knoflook. laurierblaadje en worteltjes eraan toe en bak heel even mee.
  2. Stap 2 Voeg de schoongemaakte en uitgelekte paprika's eraan toe. Voeg zoveel water toe dat de paprika's net niet onder water staan. (een vingerkootje eronder) Doe de verkruimelde bouillontabletten, oregano en paprikapoeder(s) erbij.
  3. Stap 3 Breng de soep aan de kook en laat de soep plm. 20 minuten zachtjes doorkoken. Verwijder het laurierblaadje.
  4. Stap 4 Doe de tomaten-tapenade en de mascarpone erbij en pureer de soep met de staafmixer. Als de soep te dik is voeg dan nog wat water of bouillon toe. Maak de soep op smaak met honing en eventueel nog wat peper en zout.

Tip

Je kunt als vulling nog wat hele smalle reepjes rode paprika toevoegen aan de soep.

Garneer eventueel met wat basilicum.

Deel jouw kookkunsten

Heb je plezier gehad tijdens het koken?
Deel een foto van je eindresultaat en laat zien wat je in huis hebt!

Stuur jouw foto in
  • 104 keer bekeken
  • 1 keer bewaard
  • 23 september 2024

Tip

Je kunt als vulling nog wat hele smalle reepjes rode paprika toevoegen aan de soep.

Garneer eventueel met wat basilicum.

Voedingswaarden

Per portie
Energie 311 kcal
Vetten 24.1 g
waarvan verzadigde vetzuren 11.6 g
Koolhydraten 19.2 g
waarvan suikers 10.6 g
Vezels 5.4 g
Eiwitten 4 g
Zout 2.9 g

Jouw mening telt!

Laat een smakelijke reactie achter op dit recept

Al een account? Log hier in.
Reageren zonder account