Zoete Aardappelfrietjes uit de Oven

(Nog geen beoordelingen)

Heerlijk knapperige zoete aardappelfrietjes: eenvoudig te bereiden en onweerstaanbaar lekker. Je zult voortaan vaker voor zoete aardappelen kiezen. Met hun krokante buitenkant en smaakvolle kruiden zijn deze frietjes onweerstaanbaar.

  • Voorbereiding
    10 min
  • Bereiding
    20 min
  • Totaal
    30 min

Ingrediënten

Aantal porties:
6

Benodigdheden

  • Oven
  • Braadslede of bakplaat

Bereiding

  1. Stap 1 Verwarm de oven voor op 230°C. Houd je van extra knapperig? Verwarm de oven dan tot 260°C. Plaats een braadslede of bakplaat in de oven om voor te verwarmen.
  2. Stap 2 Schil de zoete aardappelen en verwijder de uiteinden. Snijd de aardappelen in de lengte in repen van ongeveer 1 cm dik.
  3. Stap 3 Doe de zoete aardappelen in een grote kom en voeg de olijfolie toe. Bestrooi met zout en de kruiden van jouw keuze. Gebruik je handen om goed te mengen, zodat alle frietjes bedekt zijn met olie en kruiden.
  4. Stap 4 Haal de voorverwarmde bakplaat uit de oven. Verspreid de zoete aardappelen voorzichtig in een enkele laag op de bakplaat. Let op: de bakplaat is heet!
  5. Stap 5 Bak gedurende 15 tot 25 minuten. Na de eerste 10 minuten, haal je de bakplaat uit de oven en gebruik een tang om alle zoete aardappelfrietjes om te draaien. Zet terug in de oven en bak nog eens 5 tot 15 minuten, of totdat ze goed bruin zijn. De baktijd hangt af van de oventemperatuur (260°C heeft minder baktijd nodig dan 230°C) en de grootte en dikte van de zoete aardappelfrietjes.
  6. Stap 6 Wanneer de frietjes klaar zijn laat je ze 5 minuten afkoelen voordat je ze serveert.

Tip

Probeer de zoete aardappelen gelijkmatig te snijden zodat ze allemaal op hetzelfde tempo gaar worden.

Voor de beste resultaat gebruik je slechts één bakplaat tegelijk.

Voor extra karamellisatie, bestrooi je de frietjes met een beetje suiker voordat je ze in de oven doet.

Voor extra smaak kun je de helft van de olie door gesmolten boter vervangen.

Deel jouw kookkunsten

Heb je plezier gehad tijdens het koken?
Deel een foto van je eindresultaat en laat zien wat je in huis hebt!

Stuur jouw foto in
  • 73 keer bekeken
  • 0 keer bewaard
  • 23 september 2024

Tip

Probeer de zoete aardappelen gelijkmatig te snijden zodat ze allemaal op hetzelfde tempo gaar worden.

Voor de beste resultaat gebruik je slechts één bakplaat tegelijk.

Voor extra karamellisatie, bestrooi je de frietjes met een beetje suiker voordat je ze in de oven doet.

Voor extra smaak kun je de helft van de olie door gesmolten boter vervangen.

Voedingswaarden

Per portie
Energie 171 kcal
Vetten 7.3 g
waarvan verzadigde vetzuren 1 g
Koolhydraten 25.6 g
waarvan suikers 5.1 g
Vezels 4 g
Eiwitten 2 g
Zout 1.3 g

Jouw mening telt!

Laat een smakelijke reactie achter op dit recept

Al een account? Log hier in.
Reageren zonder account