Met dit recept gebruik je de airfryer om heerlijke zoete aardappelchips te maken. Na veel experimenteren heb ik ontdekt dat je het beste resultaat krijgt door de chips te snijden met een mandoline die is ingesteld op ongeveer 2 mm dikte.
Deze airfryer zoete aardappelchips zijn een relatief gezonde snack keuze, vooral vergeleken met gefrituurde varianten. De basis van zoete aardappel levert vezels en vitamines, terwijl de airfryer-methode en het beperkte gebruik van koolzaadolie (een bron van onverzadigde vetten) het vetgehalte laag houden. Let wel op de hoeveelheid zout die je naar smaak toevoegt.
Energie | 82 kcal |
---|---|
Vetten | 4 g |
waarvan verzadigde vetzuren | 0 g |
Koolhydraten | 12 g |
waarvan suikers | 4 g |
Vezels | 2 g |
Eiwitten | 1 g |
Zout | 0.4 g |
Jouw mening telt!
Laat een smakelijke reactie achter op dit recept