Kip Boursin

(Nog geen beoordelingen)

Dit gemakkelijke recept voor kip boursin is snel klaar met een paar alledaagse ingrediënten en biedt een heerlijk romige en kaasachtige kruidensaus die je vast en zeker gaat waarderen. Boursin, met zijn zachte, licht zoute en kruidige smaak, is een fantastisch ingrediënt om te gebruiken in de keuken.

  • Voorbereiding
    10 min
  • Bereiding
    20 min
  • Totaal
    30 min

Ingrediënten

Aantal porties:
4

Benodigdheden

  • Koekenpan

Bereiding

  1. Stap 1 Als je 2 grote kipfilets hebt, snijd ze dan in de lengte doormidden om 4 dunnere stukken te maken. Breng ze op smaak met knoflookpoeder en wat peper en zout.
  2. Stap 2 Verhit de olijfolie en boter een paar minutten in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak de kip ongeveer 5-6 minuten per kant, of tot ze gaar is. Verplaats naar een bord.
  3. Stap 3 Voeg de uien toe aan de koekenpan en bak ongeveer 5 minuten of tot ze zacht en lichtbruin zijn. Als de pan droog lijkt, voeg je een scheutje extra olijfolie toe.
  4. Stap 4 Voeg de kippenbouillon en de Boursin toe aan de pan. Roer tot je een gladde saus hebt en laat het 5 minuten borrelen. Roer indien gewenst de gehakte peterselie erdoor.
  5. Stap 5 Voeg de kip (en eventuele sappen van het bord) weer toe aan de koekenpan en laat het een paar minuten opwarmen. De saus moet nu dikker zijn (je kunt het langer koken als dat nodig is). Als de saus te dik is, kun je nog een scheutje kippenbouillon toevoegen.
  6. Stap 6 Breng indien nodig op smaak met extra peper en zout. Direct serveren.

Deel jouw kookkunsten

Heb je plezier gehad tijdens het koken?
Deel een foto van je eindresultaat en laat zien wat je in huis hebt!

Stuur jouw foto in
  • 142 keer bekeken
  • 0 keer bewaard
  • 20 september 2024

Voedingswaarden

Per portie
Energie 347 kcal
Vetten 25 g
waarvan verzadigde vetzuren 13 g
Koolhydraten 3 g
waarvan suikers 2 g
Vezels 1 g
Eiwitten 27 g
Zout 1 g

Jouw mening telt!

Laat een smakelijke reactie achter op dit recept

Al een account? Log hier in.
Reageren zonder account