Perfect Mals en Sappig Varkenshaasje uit de Slowcooker

(Nog geen beoordelingen)

Deze varkenshaas uit de slowcooker is een makkelijk te maken stukje vlees dat lekker sappig en mals is. De combinatie van specerijen en barbecuesaus maakt het een smaakvolle maaltijd die perfect is voor drukke dagen. Erg lekker met bijvoorbeeld aardappelpuree of rijst.

  • Voorbereiding
    10 min
  • Bereiding
    4 uur
  • Totaal
    4 uur 10 min

Ingrediënten

Aantal porties:
4

Benodigdheden

  • Slowcooker
  • Vleesthermometer
  • Kom

Bereiding

  1. Stap 1 Doe de varkenshaas in een slowcooker van 6 liter.
  2. Stap 2 Meng de bbq saus, mosterd, chilipoeder en zout in een kom.
  3. Stap 3 Giet het mengsel over de varkenshaas en plaats het deksel op de slowcooker.
  4. Stap 4 Kook 2 tot 2 ½ uur op hoog of 4 uur op laag tot de interne temperatuur van de varkenshaas 63°C bereikt.
  5. Stap 5 Haal uit de slowcooker en laat 10 minuten rusten.
  6. Stap 6 Snijd en serveer met de saus.

Tip

Varkenshaas is een mager stuk vlees en kan uitdrogen als het te gaar wordt. Controleer de temperatuur met een vleesthermometer en haal het uit de slowcooker op 63°C.

Je kunt overgebleven varkenshaas tot 3 dagen in de koelkast bewaren in een luchtdichte verpakking.

Voor wat extra smaak kun je kiezen voor één van de optionele kruiden. Voeg ze toe tijdens het mengen van de saus.

Deel jouw kookkunsten

Heb je plezier gehad tijdens het koken?
Deel een foto van je eindresultaat en laat zien wat je in huis hebt!

Stuur jouw foto in
  • 720 keer bekeken
  • 0 keer bewaard
  • 18 september 2024

Tip

Varkenshaas is een mager stuk vlees en kan uitdrogen als het te gaar wordt. Controleer de temperatuur met een vleesthermometer en haal het uit de slowcooker op 63°C.

Je kunt overgebleven varkenshaas tot 3 dagen in de koelkast bewaren in een luchtdichte verpakking.

Voor wat extra smaak kun je kiezen voor één van de optionele kruiden. Voeg ze toe tijdens het mengen van de saus.

Voedingswaarden

Per portie
Energie 527 kcal
Vetten 9 g
waarvan verzadigde vetzuren 3 g
Koolhydraten 60 g
waarvan suikers 48 g
Vezels 2 g
Eiwitten 48 g
Zout 4 g

Jouw mening telt!

Laat een smakelijke reactie achter op dit recept

Al een account? Log hier in.
Reageren zonder account