Mosterdsoep

(Nog geen beoordelingen)

Lekker veel verschillende groente, romig en zacht van smaak. Heerlijk als lunch met een broodje of als voorgerecht.

  • Voorbereiding
    10 min
  • Bereiding
    20 min
  • Totaal
    30 min

Ingrediënten

Aantal porties:
4

Benodigdheden

  • Snijplank
  • Soeppan
  • Mes
  • Pannetje
  • Staafmixer

Bereiding

  1. Stap 1 Verwarm de olie in een soeppan en voeg prei, aardappel, peen, knolselderij, ui en knoflook toe en fruit op hoog vuur 5 minuten.
  2. Stap 2 Voeg water en bouillon toe, breng aan de kook, leg het deksel op de pan en laat op laag vuur 20 minuten koken.
  3. Stap 3 Voeg room en mosterd toe en pureer tot een homogene massa. Proef en voeg eventueel nog wat meer mosterd toe.
  4. Stap 4 Smelt een klein klontje ongezouten roomboter in een pannetje, voeg de flinterdunne prei toe en smoor iets zachter.
  5. Stap 5 Serveer de soep in kommen en garneer met de gebakken prei.

Tip

Let op, dat de prei niet bruin kleurt.

Nog lekkerder met uitgebakken spekjes en met prei.

Deel jouw kookkunsten

Heb je plezier gehad tijdens het koken?
Deel een foto van je eindresultaat en laat zien wat je in huis hebt!

Stuur jouw foto in
  • 125 keer bekeken
  • 2 keer bewaard
  • 17 september 2024

Tip

Let op, dat de prei niet bruin kleurt.

Nog lekkerder met uitgebakken spekjes en met prei.

Voedingswaarden

Per portie
Energie 219 kcal
Vetten 15.7 g
waarvan verzadigde vetzuren 5.7 g
Koolhydraten 18.6 g
waarvan suikers 4.8 g
Vezels 2.7 g
Eiwitten 2.8 g
Zout 1.3 g

Jouw mening telt!

Laat een smakelijke reactie achter op dit recept

Al een account? Log hier in.
Reageren zonder account