Eenvoudige Zelfgemaakte Mayonaise

(Nog geen beoordelingen)

Romige zelfgemaakte mayonaise is eenvoudig te maken met slechts een paar ingrediënten en een staafmixer. Ik zal ik nooit meer kant-en-klare mayonaise kopen nu ik heb ontdekt hoe snel het gaat en hoeveel beter het smaakt!

  • Voorbereiding
    10 min
  • Totaal
    10 min
Zelfgemaakte Mayonaise
Mayonaise, een emulsie van eigeel, olie en azijn of citroensap, is een veelzijdige saus die wereldwijd als basis dient voor vele dressings en sauzen.

Ingrediënten

Aantal porties:
8

Bereiding

  1. Stap 1 Verzamel alle ingrediënten en zorg ervoor dat ze op kamertemperatuur zijn.
  2. Stap 2 Doe ei, citroensap, mosterd, peper en zout in een grote kom of in het bakje van de staafmixer.
  3. Stap 3 Mix kort en voeg vervolgens een klein scheutje olie toe. Blijf dit herhalen tot het gaat binden.
  4. Stap 4 Voeg nu grotere hoeveelheden olie tot, totdat de mayonaise de gewenste dikte heeft. Voeg meer olie toe om de mayonaise dikker te maken. Let op dat je niet te lang mixt.
  5. Stap 5 Bewaar in een luchtdicht bakje. Koel bewaren tot gebruik.

Tip

Je kunt ook avocado-olie gebruiken in plaats van olijfolie als je dat wilt.

Deel jouw kookkunsten

Heb je plezier gehad tijdens het koken?
Deel een foto van je eindresultaat en laat zien wat je in huis hebt!

Stuur jouw foto in
  • 124 keer bekeken
  • 0 keer bewaard
  • 20 februari 2024

Tip

Je kunt ook avocado-olie gebruiken in plaats van olijfolie als je dat wilt.

Voedingswaarden

Per portie
Energie 189 kcal
Vetten 21 g
waarvan verzadigde vetzuren 3 g
Koolhydraten 0 g
waarvan suikers 0 g
Vezels g
Eiwitten 1 g
Zout 0.4 g

Jouw mening telt!

Laat een smakelijke reactie achter op dit recept

Al een account? Log hier in.
Reageren zonder account