Deze heerlijke, romige, zijdezachte gochujang saus is een veelzijdige aanvulling op een grote verscheidenheid aan gerechten. Of je het nu gebruikt als dip voor kip, druppelt over een poké bowl, of in een salade mengt - het voegt altijd iets extra's toe.
Als je gochujangpasta gebruikt, start dan met 1-2 theelepels en voeg misschien een beetje honing toe om het wat zoeter te maken.
Als je gochujangpasta gebruikt, start dan met 1-2 theelepels en voeg misschien een beetje honing toe om het wat zoeter te maken.
Deze gochujang saus krijgt een gezondheidsscore van 4 uit 10. Het hoofdingrediënt is mayonaise, wat de saus rijk aan vetten en calorieën maakt. Hoewel er gezonde elementen zoals knoflook en rijstazijn in zitten, voegen de gochujang en sojasaus ook zout toe, en gochujang kan suiker bevatten. Hierdoor is het een saus om met mate van te genieten als smaakvolle toevoeging, maar minder geschikt voor dagelijks of overvloedig gebruik wanneer men op de calorie- en vetinname let.
Energie | 131 kcal |
---|---|
Vetten | 14.2 g |
waarvan verzadigde vetzuren | 1.9 g |
Koolhydraten | 1.4 g |
waarvan suikers | 0.8 g |
Vezels | 0 g |
Eiwitten | 0.1 g |
Zout | 0.7 g |
Jouw mening telt!
Laat een smakelijke reactie achter op dit recept