Sperzieboontjes Anders

(Nog geen beoordelingen)

Sperziebonen zijn nog volop in het seizoen en veelzijdig om eens lekker mee te variëren en te experimenteren.

  • Voorbereiding
    10 min
  • Bereiding
    8 min
  • Totaal
    18 min

Ingrediënten

Aantal porties:
2

Benodigdheden

  • Hapjespan
  • Pan
  • Mes
  • Vergiet
  • Snijplank

Bereiding

  1. Stap 1 Kook de sperziebonen in water, waarin het bouillonblokje is opgelost beetgaar.
  2. Stap 2 Verwarm de olie in een pan en fruit de ui enkele minuten. Voeg de gesnipperde knoflook toe en bak even mee.
  3. Stap 3 Voeg de stukjes tomaat toe en bak even mee.
  4. Stap 4 Ondertussen zijn de sperzieboontjes beetgaar. Giet ze af en voeg toe aan het ui- tomatenmengsel. Laat de boontjes nog circa 5 minuten meegaren en breng de pan op smaak met peper, ( snufje zout ) en de basterdsuiker.
  5. Stap 5 Lekker met een stukje vlees of vis en gebakken aardappeltjes.

Tip

Voeg Italiaanse kruiden naar smaak toe.

Deel jouw kookkunsten

Heb je plezier gehad tijdens het koken?
Deel een foto van je eindresultaat en laat zien wat je in huis hebt!

Stuur jouw foto in
  • 132 keer bekeken
  • 1 keer bewaard
  • 11 september 2024

Tip

Voeg Italiaanse kruiden naar smaak toe.

Voedingswaarden

Per portie
Energie 108 kcal
Vetten 4.2 g
waarvan verzadigde vetzuren 0.6 g
Koolhydraten 17.1 g
waarvan suikers 7.8 g
Vezels 4.8 g
Eiwitten 3.6 g
Zout 1 g

Jouw mening telt!

Laat een smakelijke reactie achter op dit recept

Al een account? Log hier in.
Reageren zonder account