Gehaktschijf met rode wijnsaus

(Nog geen beoordelingen)

Gewoon lekker zo'n alledaags "balletje" met een fijne jus.

  • Voorbereiding
    15 min
  • Bereiding
    20 min
  • Totaal
    35 min

Ingrediënten

Aantal porties:
2

Benodigdheden

  • Pan
  • Mes
  • Snijplank
  • Kom

Bereiding

  1. Stap 1 Kneed de 2 soorten gehakt (alleen h.o.h. of rundergehakt kan ook) met peper, de takjes gesnipperde peterselie en de ragfijn gesnipperde sjalot en eventueel wat zout tot een homogeen geheel.
  2. Stap 2 Maak er twee evengrote dikke schijven van. Leg ze minimaal een half uurtje in de koelkast om stevig te laten worden.
  3. Stap 3 Smelt het bakproduct en bak de gehaktschijven om en om bruin en gaar.
  4. Stap 4 Haal ze uit de pan en houd ze in aluminiumfolie warm.
  5. Stap 5 Bak de champignonplakjes in enkele minuten bruin. Blus met de runderbouillon en voeg de wijn toe. Roer er de basterdsuiker door en laat tot de helft inkoken.
  6. Stap 6 Serveer de schijven met de saus en bestrooi met wat achter gehouden peterselie.
  7. Stap 7 Lekker met een gekookt aardappeltje (vanwege de saus) en groente naar keuze.

Tip

Doordat je het gevormde gehakt een half uurtje in de koeling legt, blijft het gehakt stevig en valt het tijdens het bakken niet uit elkaar.

De koeltijd is niet bij het kookproces inbegrepen.

Deel jouw kookkunsten

Heb je plezier gehad tijdens het koken?
Deel een foto van je eindresultaat en laat zien wat je in huis hebt!

Stuur jouw foto in
  • 93 keer bekeken
  • 1 keer bewaard
  • 10 september 2024

Tip

Doordat je het gevormde gehakt een half uurtje in de koeling legt, blijft het gehakt stevig en valt het tijdens het bakken niet uit elkaar.

De koeltijd is niet bij het kookproces inbegrepen.

Voedingswaarden

Per portie
Energie 444 kcal
Vetten 34.5 g
waarvan verzadigde vetzuren 9.4 g
Koolhydraten 7.8 g
waarvan suikers 3.9 g
Vezels 1.5 g
Eiwitten 20 g
Zout 0.1 g

Jouw mening telt!

Laat een smakelijke reactie achter op dit recept

Al een account? Log hier in.
Reageren zonder account