Dijtjes in romige champignonsaus

(Nog geen beoordelingen)

Door de stooftijd nemen de kippendijtjes de saus op en blijven ze heerlijk mals en sappig. Lekker met een groente naar keuze en geserveerd met pasta, patat of rijst.

  • Voorbereiding
    10 min
  • Bereiding
    30 min
  • Totaal
    40 min

Ingrediënten

Aantal porties:
2

Benodigdheden

  • Snijplank
  • Hapjespan met deksel
  • Mes
  • Kom

Bereiding

  1. Stap 1 Maak de dijen schoon en bestuif ze met peper en een snufje zout.
  2. Stap 2 Smelt de boter in een hapjespan. Leg er de dijen in en bak ze op middelhoog vuur aan één kant bruin. Draai ze om en bak de andere kant 2 minuten. Haal ze uit de pan en leg ze in een kom.
  3. Stap 3 Fruit de ui en de champignons, laurier en tijm 5 minuten in het smaakvolle bakvet van de kip. Voeg na 4 minuten de knoflook toe en bak een minuutje mee.
  4. Stap 4 Voeg de bloem toe en bak deze even mee. Blus met de wijn en de bouillon en schraap de bodem vrij van aanbaksels.
  5. Stap 5 Leg de dijen terug in de pan en voeg eveneens de uitgelopen vleessappen toe.
  6. Stap 6 Leg het deksel op de pan en stoof op middelhoog vuur circa 10 minuten.
  7. Stap 7 Haal het deksel van de pan en laat op middelhoog vuur de saus in 15-20 minuten wat indikken .
  8. Stap 8 Haal de dijen uit de pan. Voeg de demi crème fraîche toe, roer door en laat mee verwarmen.
  9. Stap 9 Leg de dijen terug in de pan. Vis het laurierblad en het takje tijm eruit. Bestrooi met gesnipperde bladpeterselie en serveer.

Tip

Lekker met rijst en een groente naar keuze.

Ook lekker met patatjes of op pasta.

Deel jouw kookkunsten

Heb je plezier gehad tijdens het koken?
Deel een foto van je eindresultaat en laat zien wat je in huis hebt!

Stuur jouw foto in
  • 138 keer bekeken
  • 2 keer bewaard
  • 8 september 2024

Tip

Lekker met rijst en een groente naar keuze.

Ook lekker met patatjes of op pasta.

Voedingswaarden

Per portie
Energie 613 kcal
Vetten 48.9 g
waarvan verzadigde vetzuren 26.4 g
Koolhydraten 18.3 g
waarvan suikers 6.9 g
Vezels 2.2 g
Eiwitten 18 g
Zout 0.2 g

Jouw mening telt!

Laat een smakelijke reactie achter op dit recept

Al een account? Log hier in.
Reageren zonder account