Gestoomde Mosselen met Knoflook en Peterselie

(Nog geen beoordelingen)

Dit recept voor gestoomde mosselen met knoflook en peterselie is een eenvoudige en feestelijke manier om mosselen te bereiden. Perfect voor een gezellige diner dat slechts enkele minuten klaar is.

  • Voorbereiding
    10 min
  • Bereiding
    20 min
  • Totaal
    30 min

Ingrediënten

Aantal porties:
4

Benodigdheden

  • Pan
  • Oven

Bereiding

  1. Stap 1 Verwarm de grill voor. Doe olijfolie in een grote zware soeppan of Dutch Oven op middelhoog vuur.
  2. Stap 2 Voeg de knoflook en chilipeper toe en laat dit 30 seconden sissen zonder te laten bruinen.
  3. Stap 3 Voeg de mosselen toe, roer door om de mosselen te bedekken en verhoog het vuur.
  4. Stap 4 Voeg de wijn of water toe en plaats het deksel op de pan. Na 2 minuten, roer je de mosselen nogmaals en plaats het deksel terug.
  5. Stap 5 Ga door met koken tot alle mosselen open zijn. Dit duurt 6 tot 8 minuten.
  6. Stap 6 Bestrijk de snijkanten van de stokbrood met olie en plaats ze met de snijkant naar boven onder de grill om te roosteren.
  7. Stap 7 Wrijf het brood in met de resterende knoflookteentjes.
  8. Stap 8 Roer de gehakte peterselie door de mosselen en schep de mosselen en de bouillon in kommen.
  9. Stap 9 Serveer met het geroosterde brood.

Tip

Een scheutje citroensap over de gestoomde mosselen geeft een extra frisheid aan het gerecht.

Voeg voor het serveren een beetje boter toe aan de knoflook voor een rijkere smaak.

Deel jouw kookkunsten

Heb je plezier gehad tijdens het koken?
Deel een foto van je eindresultaat en laat zien wat je in huis hebt!

Stuur jouw foto in
  • 76 keer bekeken
  • 0 keer bewaard
  • 7 september 2024

Tip

Een scheutje citroensap over de gestoomde mosselen geeft een extra frisheid aan het gerecht.

Voeg voor het serveren een beetje boter toe aan de knoflook voor een rijkere smaak.

Voedingswaarden

Per portie
Energie 675 kcal
Vetten 19 g
waarvan verzadigde vetzuren 3 g
Koolhydraten 58 g
waarvan suikers 4 g
Vezels 2 g
Eiwitten 63 g
Zout 4 g

Jouw mening telt!

Laat een smakelijke reactie achter op dit recept

Al een account? Log hier in.
Reageren zonder account