American Pancakes met Pompoenpuree

(Nog geen beoordelingen)

Deze pannenkoekjes zijn elk seizoen lekker, maar zijn extra lekker om jezelf mee op te warmen tijdens een koude winterochtend. Ze brengen de geur en smaak van de herfst en winter direct in je keuken. Serveer ze met een scheutje ahornsiroop en een snufje kaneel voor het ultieme herfstontbijt. Bekijk het recept voor zelfgemaakte pompoenpuree hier.

  • Voorbereiding
    10 min
  • Bereiding
    15 min
  • Totaal
    25 min
American Pancakes met Pompoenpuree
American pancakes staan bekend om hun luchtigheid, die wordt bereikt door het gebruik van bakpoeder of bakingsoda, in tegenstelling tot de dunnere Europese varianten.

Ingrediënten

Aantal porties:
6

Bereiding

  1. Stap 1 Verzamel alle ingrediënten.
  2. Stap 2 Roer de melk, pompoen, ei, olie en azijn samen in een grote kom tot het 1 geheel is.
  3. Stap 3 Klop de bloem, suiker, bakpoeder, baksoda, piment, kaneel, gember en zout samen in een andere kom. Voeg het vervolgens toe aan het pompoenmengsel. Klop kort tot het 1 geheel is.
  4. Stap 4 Spray een koekenpan in met bakspray en verhit op middelhoog vuur.
  5. Stap 5 Schenk 3 tot 4 eetlepels beslag voor elke pannenkoek in de hete pan en maak het beslag met een lepel iets platter.
  6. Stap 6 Bak tot er kleine bubbeltjes verschijnen. Ongeveer 2 minuten.
  7. Stap 7 Draai om en bak tot ze goudbruin zijn. Ongeveer 2 minuten. Herhaal met het resterende beslag.
  8. Stap 8 Serveer warm en eet smakelijk!

Deel jouw kookkunsten

Heb je plezier gehad tijdens het koken?
Deel een foto van je eindresultaat en laat zien wat je in huis hebt!

Stuur jouw foto in
  • 94 keer bekeken
  • 0 keer bewaard
  • 18 februari 2024

Voedingswaarden

Per portie
Energie 268 kcal
Vetten 6 g
waarvan verzadigde vetzuren 1 g
Koolhydraten 45 g
waarvan suikers 10 g
Vezels 3 g
Eiwitten 8 g
Zout 1.5 g

Jouw mening telt!

Laat een smakelijke reactie achter op dit recept

Al een account? Log hier in.
Reageren zonder account