Gebakken Citroen Knoflookboter Coquilles

(Nog geen beoordelingen)

Deze gebakken coquilles zijn gemakkelijk te maken en in minder dan 10 minuten op tafel te krijgen! Ze zijn bedekt met een heerlijke, zijdezachte citroen-knoflookboter saus. Goedkoper dan een restaurantbezoek en net zo lekker.

  • Voorbereiding
    5 min
  • Bereiding
    5 min
  • Totaal
    10 min

Ingrediënten

Aantal porties:
4

Benodigdheden

  • Pan

Bereiding

  1. Stap 1 Als de coquilles bevroren zijn, ontdooi ze dan eerst ze in koud water. Verwijder de zijspieren. Dep ze goed droog met keukenpapier.
  2. Stap 2 Verhit olijfolie in een grote pan op middelhoog vuur tot het heet is en sist. Leg de coquilles in een enkele laag in de pan zonder dat de pan te vol raakt (werk in batches indien nodig).
  3. Stap 3 Breng op smaak met peper en zout en bak 2-3 minuten aan één kant (tot zich een gouden korst vormt), draai ze om en bak nogmaals 2 minuten tot ze krokant, lichtbruin en gaar zijn.
  4. Stap 4 Haal uit de pan en leg op een bord.
  5. Stap 5 Smelt 2 eetlepels boter in dezelfde pan, schraap de aangebrande stukjes van de coquilles op. Voeg de knoflook toe en bak een minuutje tot het geurig is.
  6. Stap 6 Giet de wijn (of bouillon) erbij en breng aan de kook gedurende 2 minuten.
  7. Stap 7 Roer de resterende eetlepel boter en citroensap erdoor.
  8. Stap 8 Haal de pan van het vuur; doe de coquilles terug in de pan om ze licht door te warmen en garneer met peterselie.
  9. Stap 9 Serveer met rijst, pasta, knoflookbrood of gestoomde groenten zoals bloemkool, broccoli, of courgette noedels.

Tip

Zorg ervoor dat de coquilles aan beide zijden goudbruin zijn voor een krokante, smaakvolle bite.

Deel jouw kookkunsten

Heb je plezier gehad tijdens het koken?
Deel een foto van je eindresultaat en laat zien wat je in huis hebt!

Stuur jouw foto in
  • 137 keer bekeken
  • 0 keer bewaard
  • 5 september 2024

Tip

Zorg ervoor dat de coquilles aan beide zijden goudbruin zijn voor een krokante, smaakvolle bite.

Voedingswaarden

Per portie
Energie 255 kcal
Vetten 16 g
waarvan verzadigde vetzuren 7 g
Koolhydraten 7 g
waarvan suikers 0.4 g
Vezels 0.2 g
Eiwitten 18 g
Zout 1.7 g

Jouw mening telt!

Laat een smakelijke reactie achter op dit recept

Al een account? Log hier in.
Reageren zonder account