Een dun plakje biefsuk van 75 - 100 gram in een marinade met rode wijn, gekneusde peperkorrels, rozemarijn, ui en knoflook. Na een marinade tijd van 60 minuten of langer even bakken en voilá lekker met alle soorten groente en een garnituur van aardappel.
Zorg dat het vlees op kamer temperatuur is.
Ook lekker met salie en citroentijm in plaats van rozemarijn.
Zorg dat het vlees op kamer temperatuur is.
Ook lekker met salie en citroentijm in plaats van rozemarijn.
Dit gerecht is een redelijke keuze, met mager rundvlees als goede eiwitbron en verse smaakmakers zoals rozemarijn, knoflook en ui. Een aandachtspunt is de 'tomato frito' in de saus; deze kan, afhankelijk van het merk, relatief veel toegevoegde suikers, zout en olie bevatten, wat de gezondheidswaarde beïnvloedt. Door een gezonde olie te gebruiken voor het bakken in plaats van boter, en eventueel te kiezen voor een suikerarme en zoutarme tomatenbasis, kan het gerecht nog gezonder worden.
Energie | 188 kcal |
---|---|
Vetten | 3.1 g |
waarvan verzadigde vetzuren | 1.1 g |
Koolhydraten | 10 g |
waarvan suikers | 4.7 g |
Vezels | 2.3 g |
Eiwitten | 24.7 g |
Zout | 0.4 g |
Jouw mening telt!
Laat een smakelijke reactie achter op dit recept