Bieflapje à la minute in een rode wijn peper tomatensaus

(Nog geen beoordelingen)

Een dun plakje biefsuk van 75 - 100 gram in een marinade met rode wijn, gekneusde peperkorrels, rozemarijn, ui en knoflook. Na een marinade tijd van 60 minuten of langer even bakken en voilá lekker met alle soorten groente en een garnituur van aardappel.

  • Voorbereiding
    1 uur
  • Bereiding
    10 min
  • Totaal
    1 uur 10 min
Nieuw! Kookhulp

Pas dit recept eenvoudig aan op jouw dieetwensen.
Vul je voorkeuren in en geniet van een maaltijd die perfect bij jou past.

Ingrediënten

Aantal porties:
2

Benodigdheden

  • Beker
  • Mes
  • Snijplank
  • Maatbeker
  • Aluminiumfolie
  • Ondiep schaaltje.

Bereiding

  1. Stap 1 Roer in een kom of beker de wijn, gekneusde peper, rozemarijn en een snufje zout goed door elkaar.
  2. Stap 2 Leg de biefstukjes in een platte, ondiepe schotel en giet er de marinade over.
  3. Stap 3 Bestrooi het geheel met de knoflook en de gesnipperde ui.
  4. Stap 4 Dek af en laat minimaal een uurtje marineren.
  5. Stap 5 Haal de lapjes uit de marinade( BEWAAR DE MARINADE) en dep het vlees met keukenpapier droog.
  6. Stap 6 Verhit boter of olie in een pan en schroei de stukjes vlees snel dicht. Bak ze in enkele minuten om en om gaar. Haal uit de pan en hou ze in aluminiumfolie warm.
  7. Stap 7 Voeg de marinade toe aan de pan van het vlees. Laat circa 5 minuten inkoken. Voeg de tomato frito toe en warm alles goed door.
  8. Stap 8 Leg het vlees terug in de pan en verwarm nog even mee. Serveer met de saus. Lekker met boontjes en gekookte aardappelen.

Tip

Zorg dat het vlees op kamer temperatuur is.

Ook lekker met salie en citroentijm in plaats van rozemarijn.

Deel jouw kookkunsten

Heb je plezier gehad tijdens het koken?
Deel een foto van je eindresultaat en laat zien wat je in huis hebt!

Stuur jouw foto in
  • 115 keer bekeken
  • 1 keer bewaard
  • 3 september 2024

Tip

Zorg dat het vlees op kamer temperatuur is.

Ook lekker met salie en citroentijm in plaats van rozemarijn.

Voedingswaarden

Per portie
Energie 188 kcal
Vetten 3.1 g
waarvan verzadigde vetzuren 1.1 g
Koolhydraten 10 g
waarvan suikers 4.7 g
Vezels 2.3 g
Eiwitten 24.7 g
Zout 0.4 g

Jouw mening telt!

Laat een smakelijke reactie achter op dit recept

Al een account? Log hier in.
Reageren zonder account