Deze West-Afrikaans geïnspireerde pindasoep is een romige veganistische soep. Het is gemaakt met een eenvoudige combinatie van pindakaas, tomatenpuree en gesneden boerenkool of een andere vergelijkbare groente. De soep is snel klaar.
Vaak worden er zoete aardappelen toegevoegd aan Afrikaanse pindasoep. Je kunt een gesneden zoete aardappel toevoegen wanneer je de bouillon aan de kook brengt.
Vaak worden er zoete aardappelen toegevoegd aan Afrikaanse pindasoep. Je kunt een gesneden zoete aardappel toevoegen wanneer je de bouillon aan de kook brengt.
Deze vegetarische pindasoep zit boordevol gezonde ingrediënten zoals een ruime hoeveelheid boerenkool, ui, gember en knoflook, en levert goede plantaardige eiwitten en vetten uit pindakaas. De soep is daardoor voedzaam en vezelrijk. Een belangrijk aandachtspunt is echter het zoutgehalte; de combinatie van 'minder zout' bouillon én een volle theelepel toegevoegd zout kan leiden tot een hoge natriuminname per portie. Om de soep gezonder te maken, is het aan te raden het toegevoegde zout weg te laten of drastisch te verminderen en te kiezen voor de meest zoutarme bouillon die beschikbaar is.
Energie | 413 kcal |
---|---|
Vetten | 28.4 g |
waarvan verzadigde vetzuren | 5.3 g |
Koolhydraten | 30.3 g |
waarvan suikers | 14.7 g |
Vezels | 7.6 g |
Eiwitten | 17.6 g |
Zout | 2.2 g |
Jouw mening telt!
Laat een smakelijke reactie achter op dit recept