Slowcooker maïskolven zijn het perfecte zomerse bijgerecht dat weinig voorbereidingstijd vereist. Het combineert de heerlijke verse smaak van mais met het gemak van een slowcooker. Ideaal voor een gezellige maaltijd zonder lang in de keuken te hoeven staan.
Je kunt variëren met verschillende kruidencombinaties om je mais een unieke smaak te geven.
Je kunt variëren met verschillende kruidencombinaties om je mais een unieke smaak te geven.
Deze maïskolven krijgen een score van 6 op 10. Maïs is van nature een goede bron van vezels en de bereiding met een klein beetje olijfolie in de slowcooker is een pluspunt. Het toevoegen van boter aan het einde, zoals aangegeven om de maïskolven goed te bedekken, verhoogt echter de hoeveelheid verzadigd vet en calorieën aanzienlijk, wat de gezondheidsscore beïnvloedt. Voor een gezondere maaltijd kan de boter beter worden verminderd of weggelaten.
Energie | 85 kcal |
---|---|
Vetten | 4.7 g |
waarvan verzadigde vetzuren | 1.6 g |
Koolhydraten | 11.1 g |
waarvan suikers | 5 g |
Vezels | 1.3 g |
Eiwitten | 1.5 g |
Zout | 0.3 g |
Jouw mening telt!
Laat een smakelijke reactie achter op dit recept