Deze barbecue ribbetjes uit de slowcooker zijn heerlijk mals en vallen zo van het bot. Door ze eerst in de slowcooker te bereiden en daarna in de oven te karamelliseren, krijgen ze een perfecte smaak en textuur. Ze zijn eenvoudig te maken met slechts vijf ingrediënten en smaken heerlijk bij diverse bijgerechten.
Het ontvliezen van de ribben is optioneel en afhankelijk van persoonlijke voorkeur. Verwijder het membraan voor de meest malse ribben.
Het ontvliezen van de ribben is optioneel en afhankelijk van persoonlijke voorkeur. Verwijder het membraan voor de meest malse ribben.
Deze spareribs zijn een smaakvolle traktatie, maar scoren lager op de gezondheidsschaal. De varkensribben bevatten veel verzadigd vet, en de combinatie van een royale hoeveelheid barbecuesaus met extra suiker leidt tot een hoog suikergehalte en vaak ook veel zout. Dit maakt het gerecht calorierijk en minder geschikt voor regelmatige consumptie binnen een gebalanceerd dieet; geniet er dus met mate van.
Energie | 404 kcal |
---|---|
Vetten | 13.8 g |
waarvan verzadigde vetzuren | 2.8 g |
Koolhydraten | 44.2 g |
waarvan suikers | 36.5 g |
Vezels | 1 g |
Eiwitten | 24.5 g |
Zout | 3 g |
Jouw mening telt!
Laat een smakelijke reactie achter op dit recept