Slowcooker Barbecue Spareribs

(Nog geen beoordelingen)

Deze barbecue ribbetjes uit de slowcooker zijn heerlijk mals en vallen zo van het bot. Door ze eerst in de slowcooker te bereiden en daarna in de oven te karamelliseren, krijgen ze een perfecte smaak en textuur. Ze zijn eenvoudig te maken met slechts vijf ingrediënten en smaken heerlijk bij diverse bijgerechten.

  • Voorbereiding
    10 min
  • Bereiding
    3 uur
  • Totaal
    3 uur 10 min

Ingrediënten

Aantal porties:
6

Benodigdheden

  • Slowcooker
  • Oven
  • Kom

Bereiding

  1. Stap 1 Bedek de bodem van een slowcooker van 4,5 liter (of groter) met olijfolie.
  2. Stap 2 Was en droog de ribben. Verwijder het vlies van de ribben en leg ze voorzichtig in de slowcooker.
  3. Stap 3 Je kunt de ribben ook in stukken snijden om ze later gemakkelijker uit te nemen.
  4. Stap 4 Breng royaal op smaak met peper en zout.
  5. Stap 5 Meng in een grote kom de barbecuesaus, suiker, knoflook en cayennepeper.
  6. Stap 6 Giet de helft van de saus over de ribben in de slowcooker.
  7. Stap 7 Bewaar de resterende saus om later over de ribben te bestrijken.
  8. Stap 8 Kook 3 uur op hoog of 7 uur op laag tot ze gaar zijn.
  9. Stap 9 Als de ribben gaar zijn, verplaats je ze voorzichtig naar een bakplaat met bakpapier of aluminiumfolie.
  10. Stap 10 Giet de sappen uit de slowcooker in de kom met barbecuesaus.
  11. Stap 11 Roer tot een geheel en bestrijk de ribben royaal met de saus. Je hoeft misschien niet alle saus te gebruiken, bewaar de rest voor later.
  12. Stap 12 Grill de ribben in de oven gedurende 10 minuten op 220 graden Celsius tot ze aan de buitenkant verkoold en knapperig zijn.

Tip

Het ontvliezen van de ribben is optioneel en afhankelijk van persoonlijke voorkeur. Verwijder het membraan voor de meest malse ribben.

Deel jouw kookkunsten

Heb je plezier gehad tijdens het koken?
Deel een foto van je eindresultaat en laat zien wat je in huis hebt!

Stuur jouw foto in
  • 885 keer bekeken
  • 2 keer bewaard
  • 27 augustus 2024

Tip

Het ontvliezen van de ribben is optioneel en afhankelijk van persoonlijke voorkeur. Verwijder het membraan voor de meest malse ribben.

Voedingswaarden

Per portie
Energie 404 kcal
Vetten 13.8 g
waarvan verzadigde vetzuren 2.8 g
Koolhydraten 44.2 g
waarvan suikers 36.5 g
Vezels 1 g
Eiwitten 24.5 g
Zout 3 g

Jouw mening telt!

Laat een smakelijke reactie achter op dit recept

Al een account? Log hier in.
Reageren zonder account