Salade van rode bietjes met uitjes, augurkjes, knoflook en peterselie

Heeft het gesmaakt?
4 (1 beoordeling)

Een lekkere frisse salade van voorgekookte rode bietjes met stukjes augurk, uitjes, knoflook en peterselie met een dressing van balsamicoazijn, olie, honing, peper en zout.

  • Voorbereiding
    10 min
  • Bereiding
    5 min
  • Totaal
    15 min

Ingrediënten

Aantal porties:
2
  1. Salade
  2. Dressing

Bereiding

  1. Stap 1 Meng de bietenblokjes door elkaar met de gesnipperde ui, knoflook en augurkjes
  2. Stap 2 Klop de witte balsamicoazijn, zonnebloemolie, peper, zout en honing goed door elkaar.
  3. Stap 3 Meng de dressing door de bietjes.
Heeft het gesmaakt?
4 (1 beoordeling)

Tip

Ook lekker met halve zoetzure zilveruitjes.

Deel jouw kookkunsten

Heb je plezier gehad tijdens het koken?
Deel een foto van je eindresultaat en laat zien wat je in huis hebt!

Stuur jouw foto in
Petra
Petra
426 recepten
  • Donateur
  • 1243 keer bekeken
  • 4 keer bewaard
  • 26 augustus 2024

Tip

Ook lekker met halve zoetzure zilveruitjes.

Voedingswaarden

Per portie
7 / 10
Voedzaam met aandachtspunten

Deze salade zit vol voedzame groenten zoals rode biet, ui en knoflook, die zorgen voor vezels, vitamines en mineralen. De toevoeging van honing in de dressing, samen met de augurken en hun vocht, verhoogt echter de hoeveelheid suiker en zout. Hoewel zonnebloemolie is gebruikt, zou olijfolie vanwege de vetzuursamenstelling een gezondere keuze zijn. Hierdoor is de salade over het algemeen voedzaam, maar zijn er aandachtspunten wat betreft suiker, zout en de gebruikte olie.

Energie 295 kcal
Vetten 14.3 g
waarvan verzadigde vetzuren 1.5 g
Koolhydraten 38.9 g
waarvan suikers 27.7 g
Vezels 4.7 g
Eiwitten 4.2 g
Zout 3.4 g

Jouw mening telt!

Laat een smakelijke reactie achter op dit recept

Al een account? Log hier in.
Reageren zonder account