Kip Fajita Pasta

(Nog geen beoordelingen)

Deze kip fajita pasta is een heerlijke draai aan de traditionele fajitas en is perfect voor het hele gezin. Het gerecht wordt bereid in een romige fajita saus vol met specerijen en seizoensgebonden smaakmakers.

  • Voorbereiding
    25 min
  • Bereiding
    30 min
  • Totaal
    55 min

Ingrediënten

Aantal porties:
6

Bereiding

  1. Stap 1 Verhit een grote diepe pan of Dutch Oven op middelhoog vuur en voeg 2 eetlepels olijfolie toe.
  2. Stap 2 Zorg dat de pan diep genoeg is om de pasta te koken met 500 milliliter bouillon.
  3. Stap 3 Als de olie heet is, voeg je de kip toe en bak deze tot hij niet meer roze is.
  4. Stap 4 Giet het vocht af en zet de pan terug op het fornuis.
  5. Stap 5 Strooi de helft van de fajita kruiden over de kip en roer door elkaar.
  6. Stap 6 Bak nog even verder tot de kip gaar is en zet deze apart op een bord.
  7. Stap 7 Voeg de resterende olijfolie toe aan de pan en bak de ui en paprika's met de resterende fajita kruiden.
  8. Stap 8 Bak ongeveer 5 minuten, of tot de paprika's beginnen te slinken maar nog wel hun vorm behouden.
  9. Stap 9 Voeg de knoflook en groene peper toe en bak nog 1 tot 2 minuten. Verplaats de groenten naar een apart bord.
  10. Stap 10 Verlaag het vuur naar middellaag. Voeg de bouillon, slagroom, tomatenpulp, knoflookpoeder, uienpoeder en ongekookte pasta toe. Roer om alles goed te mengen.
  11. Stap 11 Breng de saus langzaam aan de kook. Dek de pan af en laat 12-15 minuten suddere. Roer af en toe door.
  12. Stap 12 Roer vervolgens de groenten en kip erdoor en laat nog 2-3 minuten op laag vuur koken.
  13. Stap 13 Haal van het vuur en serveer met koriander, bosuitjes en zwarte peper.

Tip

Een zware Dutch Oven of een grote, brede koekenpan werkt goed voor dit eenpansgerecht. Zorg ervoor dat het groot genoeg is voor de hoeveelheid pasta en bouillon.

Kipfilet droogt snel uit, dus vermijd te lang bakken. Een paar minuten om het vocht vrij te maken (giet het eerst af), en na het toevoegen van de fajita kruiden en nog eens 2 minuten.

Geen fajita kruiden? Meng wat gerookt paprikapoeder, komijn, koriander, zout en zwarte peper, of gebruik een kant-en-klare taco- of burritokruidenmix.

Dit gerecht is niet erg pittig, maar eerder mild van smaak. Als je van meer pittigheid houdt, overweeg dan om wat extra peper toe te voegen.

Deel jouw kookkunsten

Heb je plezier gehad tijdens het koken?
Deel een foto van je eindresultaat en laat zien wat je in huis hebt!

Stuur jouw foto in
  • 220 keer bekeken
  • 0 keer bewaard
  • 26 augustus 2024

Tip

Een zware Dutch Oven of een grote, brede koekenpan werkt goed voor dit eenpansgerecht. Zorg ervoor dat het groot genoeg is voor de hoeveelheid pasta en bouillon.

Kipfilet droogt snel uit, dus vermijd te lang bakken. Een paar minuten om het vocht vrij te maken (giet het eerst af), en na het toevoegen van de fajita kruiden en nog eens 2 minuten.

Geen fajita kruiden? Meng wat gerookt paprikapoeder, komijn, koriander, zout en zwarte peper, of gebruik een kant-en-klare taco- of burritokruidenmix.

Dit gerecht is niet erg pittig, maar eerder mild van smaak. Als je van meer pittigheid houdt, overweeg dan om wat extra peper toe te voegen.

Voedingswaarden

Per portie
Energie 367 kcal
Vetten 16 g
waarvan verzadigde vetzuren 6 g
Koolhydraten 40 g
waarvan suikers 6 g
Vezels 2 g
Eiwitten 17 g
Zout 0.9 g

Jouw mening telt!

Laat een smakelijke reactie achter op dit recept

Al een account? Log hier in.
Reageren zonder account