Chana Masala

(Nog geen beoordelingen)

Deze chana masala is een eenvoudig en gezond eenpansgerecht. Met verwarmende specerijen, verse gember en koriander verkrijg je een rijke smaak en een heerlijke kikkererwtencurry.

  • Voorbereiding
    15 min
  • Bereiding
    40 min
  • Totaal
    55 min

Ingrediënten

Aantal porties:
4

Bereiding

  1. Stap 1 Verhit de olijfolie in een grote wok of koekenpan op middelhoog vuur.
  2. Stap 2 Voeg de ui toe en bak 8 minuten, al roerend, tot die zacht en goudbruin is.
  3. Stap 3 Verlaag het vuur naar middellaag en voeg de komijnzaad, garam masala, koriander, kurkuma, kardemom, en een snufje cayenne toe.
  4. Stap 4 Roer en bak 30 seconden, of tot het geurig is.
  5. Stap 5 Roer de knoflook, gember, zout en 60 milliliter water erdoor.
  6. Stap 6 Voeg de tomaten toe, breek ze met je handen of een pollepel in de pan.
  7. Stap 7 Breng het mengsel aan de kook en kook 8 tot 10 minuten, of tot de saus indikt.
  8. Stap 8 Voeg de kikkererwten en de resterende 60 milliliter water toe, roer en laat 20 tot 25 minuten sudderen, af en toe roeren, tot het dik is.
  9. Stap 9 Roer de koriander en het citroensap erdoor.
  10. Stap 10 Serveer met rijst en een klodder Griekse yoghurt. Eventueel extra koriander en extra citroensap naar wens.

Tip

Bewaar overgebleven chana masala in een luchtdichte verpakking in de koelkast tot 4 dagen of vries in tot 3 maanden.

Deel jouw kookkunsten

Heb je plezier gehad tijdens het koken?
Deel een foto van je eindresultaat en laat zien wat je in huis hebt!

Stuur jouw foto in
  • 151 keer bekeken
  • 0 keer bewaard
  • 22 augustus 2024

Tip

Bewaar overgebleven chana masala in een luchtdichte verpakking in de koelkast tot 4 dagen of vries in tot 3 maanden.

Voedingswaarden

Per portie
Energie 522 kcal
Vetten 14.5 g
waarvan verzadigde vetzuren 2.5 g
Koolhydraten 80.4 g
waarvan suikers 13.5 g
Vezels 12.5 g
Eiwitten 18.6 g
Zout 3.5 g

Jouw mening telt!

Laat een smakelijke reactie achter op dit recept

Al een account? Log hier in.
Reageren zonder account