Alles uit één pan. Gehaktballetjes, courgette, paprika, champignons, wortel, ui en knoflook. Makkelijk op de camping, maar ook thuis achter het fornuis.
Ik blancheer de wortels enkele minuten voordat ik ze toevoeg aan het gerecht.
Gehaktkruiden kun je zelf samenstellen.
2 tl witte peper
1 tl zout
1 tl uienpoeder
1 tl knoflookpoeder
2 tl nootmuskaat
1 tl paprikapoeder
1 tl korianderpoeder
1 tl gemberpoeder
Een el is voldoende voor 500 gr gehakt.
Ik blancheer de wortels enkele minuten voordat ik ze toevoeg aan het gerecht.
Gehaktkruiden kun je zelf samenstellen.
2 tl witte peper
1 tl zout
1 tl uienpoeder
1 tl knoflookpoeder
2 tl nootmuskaat
1 tl paprikapoeder
1 tl korianderpoeder
1 tl gemberpoeder
Een el is voldoende voor 500 gr gehakt.
Dit Provençaalse roerbakgerecht scoort goed dankzij de ruime hoeveelheid diverse groenten zoals courgette, paprika, champignons en wortel, die zorgen voor veel vezels, vitaminen en mineralen. De gehaktballetjes leveren eiwitten, maar het is aan te raden mager rundergehakt te gebruiken om de hoeveelheid verzadigd vet te beperken. De voorgekookte krieltjes zijn een gemakkelijke koolhydraatbron, en de zelfgemaakte kruidenmix (zoals getipt) is een pluspunt om de zoutinname te beheersen. Met een gezonde oliekeuze en matig extra zoutgebruik is dit een voedzame en redelijk gebalanceerde maaltijd.
Energie | 576 kcal |
---|---|
Vetten | 38.9 g |
waarvan verzadigde vetzuren | 10.8 g |
Koolhydraten | 35.9 g |
waarvan suikers | 9.9 g |
Vezels | 5.5 g |
Eiwitten | 23.2 g |
Zout | 1.6 g |
Jouw mening telt!
Laat een smakelijke reactie achter op dit recept