Oma's Erwtensoep

(Nog geen beoordelingen)

Erwtensoep, ook wel bekend als snert, is een traditionele Hollandse soep die perfect is voor de koude wintermaanden. Deze stevige en smaakvolle soep zit boordevol groenten en vlees, en kan gemakkelijk bewaard of ingevroren worden voor later gebruik.

  • Voorbereiding
    45 min
  • Bereiding
    45 min
  • Totaal
    1 uur 30 min

Ingrediënten

Aantal porties:
8

Bereiding

  1. Stap 1 Breng de erwten met de schouderkarbonades, de speklappen en het water aan de kook.
  2. Stap 2 Laat 30 minuten koken op laag vuur.
  3. Stap 3 Verwijder schuim regelmatig en roer door.
  4. Stap 4 Schraap de bodem regelmatig om aanbakken te voorkomen.
  5. Stap 5 Snipper de ui.
  6. Stap 6 Snijd de gewassen prei in dunne ringen.
  7. Stap 7 Snijd geschilde knolselderij in kleine blokjes.
  8. Stap 8 Snijd geschilde wortel in kleine plakjes of blokjes
  9. Stap 9 Pluk tijmblaadjes van de takjes.
  10. Stap 10 Doe de ui, prei, knolselderij, wortel, laurier en tijm in de soep.
  11. Stap 11 Laat 30 minuten zachtjes koken met deksel op de pan.
  12. Stap 12 Breng op smaak met peper en zout.
  13. Stap 13 Verwijder vlees, snijd in kleine blokjes en voeg weer toe.
  14. Stap 14 Snijd rookworst in plakjes en roer door de soep.
  15. Stap 15 Laat nog 15 minuten zachtjes koken.
  16. Stap 16 Serveer de soep in kommen.

Tip

Doe de afgekoelde soep in diepvriesbestendige bakjes en bewaar deze in de vriezer. Op deze manier blijft de soep tot drie maanden goed.

Ontdooide erwtensoep opwarmen op zacht vuur in een pan. Indien nodig verdunnen met wat water als de soep te dik is.

Deel jouw kookkunsten

Heb je plezier gehad tijdens het koken?
Deel een foto van je eindresultaat en laat zien wat je in huis hebt!

Stuur jouw foto in
  • 141 keer bekeken
  • 1 keer bewaard
  • 20 augustus 2024

Tip

Doe de afgekoelde soep in diepvriesbestendige bakjes en bewaar deze in de vriezer. Op deze manier blijft de soep tot drie maanden goed.

Ontdooide erwtensoep opwarmen op zacht vuur in een pan. Indien nodig verdunnen met wat water als de soep te dik is.

Voedingswaarden

Per portie
Energie 535 kcal
Vetten 21 g
waarvan verzadigde vetzuren 8 g
Koolhydraten 47 g
waarvan suikers 7 g
Vezels 9 g
Eiwitten 35 g
Zout 1 g

Jouw mening telt!

Laat een smakelijke reactie achter op dit recept

Al een account? Log hier in.
Reageren zonder account