Ouderwetse Aardappelsalade

Prijs: € 3,11 Recept / € 0,39 Per portie
Heeft het gesmaakt?
5 (2 beoordelingen)

Dit is een recept voor aardappelsalade van het traditionele romige type, met eieren, bleekselderij en augurkenrelish. Het is perfect om van tevoren te maken zodat de smaken zich goed kunnen ontwikkelen.

  • Voorbereiding
    15 min
  • Bereiding
    15 min
  • Totaal
    30 min
Pinterest
Aardappelsalade
Aardappelsalade, met zijn oorsprong in Duitsland, verspreidde zich naar vele landen en kreeg in elke regio zijn eigen unieke twist, variërend van het gebruik van mayonaise tot vinaigrettes, en is een geliefd bijgerecht bij picknicks en barbecues.

Ingrediënten

Aantal porties:
8

Prijs per supermarkt

Altijd de laagste prijs? Bekijk dan snel welke supermarkt de goedkoopste ingrediënten aanbiedt!

  • Jumbo Jumbo
    € 3,11
  • Albert Heijn Albert Heijn
    € 3,54
  • Coop Coop
    € 3,59

Bereiding

  1. Stap 1 Verzamel alle ingrediënten en schil de aardappelen.
  2. Stap 2 Breng een grote pan met water en een beetje zout aan de kook. Voeg de aardappelen toe en kook tot ze gaar maar nog wel stevig zijn. Ongeveer 15 minuten.
    1. water
    2. zout
    3. vastkokende aardappelen 5 st
  3. Stap 3 Giet af, laat afkoelen en snijd de aardappelen in stukjes.
  4. Stap 4 Terwijl de aardappelen afkoelen kook je de eieren.
    1. ei 3 st
  5. Stap 5 Pel en snijd de eieren in stukjes.
  6. Stap 6 Mix de aardappelen, eieren, bleekselderij, ui, augurkenblokjes, mayonaise, mosterd, zout, selderijzout, knoflookpoeder en peper in een grote kom. Meng goed door elkaar en zet in de koelkast tot het koud is.
    1. bleekselderij 2 stengels
    2. ui 1 st
    3. augurkenblokjes 5 el
    4. mayonaise 4 el
    5. mosterd 1 el
    6. zout
    7. selderijzout
    8. knoflookpoeder
    9. peper
  7. Stap 7 Eet smakelijk!
Heeft het gesmaakt?
5 (2 beoordelingen)

Deel jouw kookkunsten

Heb je plezier gehad tijdens het koken?
Deel een foto van je eindresultaat en laat zien wat je in huis hebt!

Stuur jouw foto in
  • 18880 keer bekeken
  • 6 keer bewaard
  • 14 februari 2024

Voedingswaarden

Per portie
4 / 10
Vetrijk en zout

Deze aardappelsalade bevat groenten zoals bleekselderij en ui, en eiwitten uit ei. De basis van aardappel levert koolhydraten. Echter, de grote hoeveelheid mayonaise maakt de salade erg vetrijk, en de toevoeging van augurkenrelish (mogelijk zoet), selderijzout en zout kan het natriumgehalte aanzienlijk verhogen. Hierdoor is de salade calorierijk en minder uitgebalanceerd dan een salade met meer groenten en een lichtere dressing.

Energie 206 kcal
Vetten 8 g
waarvan verzadigde vetzuren 2 g
Koolhydraten 31 g
waarvan suikers 6 g
Vezels 4 g
Eiwitten 6 g
Zout 0.9 g

Vergelijk supermarktprijzen

Selecteer de ingrediënten die je nog niet in huis hebt en ontdek waar je op dit moment het goedkoopst je boodschappen kunt doen.

Jouw mening telt!

Laat een smakelijke reactie achter op dit recept

Al een account? Log hier in.
Reageren zonder account
Alien
27 juli 2024 om 07:27
Je kunt de Eieren óók gelijk met de Aardappelen koken
27 juli 2024 om 12:41
5
Hoi Alien,

Bedankt voor de tip. Dat is zeker een goed idee!