Ouderwetse Aardappelsalade

5 (1 beoordeling)

Dit is een recept voor aardappelsalade van het traditionele romige type, met eieren, bleekselderij en augurkenrelish. Het is perfect om van tevoren te maken zodat de smaken zich goed kunnen ontwikkelen.

  • Voorbereiding
    15 min
  • Bereiding
    15 min
  • Totaal
    30 min
Aardappelsalade
Aardappelsalade, met zijn oorsprong in Duitsland, verspreidde zich naar vele landen en kreeg in elke regio zijn eigen unieke twist, variërend van het gebruik van mayonaise tot vinaigrettes, en is een geliefd bijgerecht bij picknicks en barbecues.

Ingrediënten

Aantal porties:
8

Bereiding

  1. Stap 1 Verzamel alle ingrediënten en schil de aardappelen.
  2. Stap 2 Breng een grote pan met water en een beetje zout aan de kook. Voeg de aardappelen toe en kook tot ze gaar maar nog wel stevig zijn. Ongeveer 15 minuten.
  3. Stap 3 Giet af, laat afkoelen en snijd de aardappelen in stukjes.
  4. Stap 4 Terwijl de aardappelen afkoelen kook je de eieren.
  5. Stap 5 Pel en snijd de eieren in stukjes.
  6. Stap 6 Mix de aardappelen, eieren, selderij, ui, augurkenrelish, mayonaise, mosterd, knoflookzout, selderijzout en peper in een grote kom. Meng goed door elkaar en zet in de koelkast tot het koud is.
  7. Stap 7 Eet smakelijk!

Deel jouw kookkunsten

Heb je plezier gehad tijdens het koken?
Deel een foto van je eindresultaat en laat zien wat je in huis hebt!

Stuur jouw foto in
  • 3930 keer bekeken
  • 3 keer bewaard
  • 14 februari 2024

Voedingswaarden

Per portie
Energie 206 kcal
Vetten 8 g
waarvan verzadigde vetzuren 2 g
Koolhydraten 31 g
waarvan suikers 6 g
Vezels 4 g
Eiwitten 6 g
Zout 0.9 g

Jouw mening telt!

Laat een smakelijke reactie achter op dit recept

Al een account? Log hier in.
Reageren zonder account