Gemakkelijke Burrata Bruschetta

Prijs: € 4,40 Recept / € 1,10 Per portie
Heeft het gesmaakt?
(Nog geen beoordelingen)

Deze eenvoudige bruschetta met burrata is een heerlijk voorgerecht voor een zomerse avond. Zoete kerstomaatjes worden kort gemarineerd met verse basilicum en knoflook, en vervolgens over krokante sneetjes rustiek brood geschept en afgemaakt met romige burrata kaas. Een klassieke combinatie die zeker indruk zal maken op je gasten!

  • Voorbereiding
    10 min
  • Bereiding
    10 min
  • Totaal
    20 min

Ingrediënten

Aantal porties:
4
  1. Garnering

Prijs per supermarkt

Altijd de laagste prijs? Bekijk dan snel welke supermarkt de goedkoopste ingrediënten aanbiedt!

  • Albert Heijn Albert Heijn
    € 4,40
  • Jumbo Jumbo
    € 4,50
  • Coop Coop
    € 5,15

Bereiding

  1. Stap 1 Bestrijk het brood aan beide kanten met 2 eetlepels olijfolie met een kwastje of lepel.
    1. ciabatta afbakbrood 4 sneetjes
    2. olijfolie 2 el
  2. Stap 2 Verwarm een grillpan of gietijzeren koekenpan op middelhoog vuur. Leg het brood erin als de pan heet is (mogelijk in porties). Leg er een zwaar voorwerp op. Bak 2-3 minuten aan één kant tot de olie is ingetrokken en het brood goudbruin en knapperig is. Keer om en bak nog 1-2 minuten aan de andere kant. Haal van het vuur en leg op een grote serveerschaal. Wrijf direct met een teentje knoflook over het warme brood en zet apart.
    1. knoflook 1 teentje
  3. Stap 3 Bereid ondertussen de topping. Rasp de rest van het knoflookteentje fijn in een middelgrote kom. Snijd de kerstomaatjes in tweeën of vieren. Voeg de tomaten, balsamicoazijn, gehakte basilicum en 2 theelepels olijfolie toe aan de kom. Proef en breng op smaak met peper en zout. Laat 5-10 minuten marineren voor het serveren.
    1. knoflook 1 teentje
    2. kerstomaat 350 g
    3. balsamicoazijn 2 tl
    4. basilicum 2 el
    5. extra vierge olijfolie 2 tl
    6. peper
    7. zout
  4. Stap 4 Scheur de burrata in 4 stukken en leg op elke toast, samen met een scheutje olijfolie. Verdeel de tomaten over de sneetjes brood. Maak af met een beetje zout (indien wenselijk) en een basilicumblaadje. Direct serveren.
    1. burrata 125 g
    2. extra vierge olijfolie
    3. kerstomaat 350 g
    4. zout
    5. basilicum
Heeft het gesmaakt?
(Nog geen beoordelingen)

Tip

Gebruik ingrediënten van goede kwaliteit voor het beste resultaat. Dit is het moment voor rijpe seizoenstomaten, goed brood en je favoriete romige burrata.

Je kunt ook een gewone koekenpan gebruiken in plaats van een grillpan. Of gebruik de barbecue als je die hebt.

Deel jouw kookkunsten

Heb je plezier gehad tijdens het koken?
Deel een foto van je eindresultaat en laat zien wat je in huis hebt!

Stuur jouw foto in
  • 8072 keer bekeken
  • 1 keer bewaard
  • 4 augustus 2024

Tip

Gebruik ingrediënten van goede kwaliteit voor het beste resultaat. Dit is het moment voor rijpe seizoenstomaten, goed brood en je favoriete romige burrata.

Je kunt ook een gewone koekenpan gebruiken in plaats van een grillpan. Of gebruik de barbecue als je die hebt.

Voedingswaarden

Per portie
7 / 10
Redelijk gezond genieten

Dit gerecht scoort een 7 omdat het rijk is aan verse groenten zoals kerstomaatjes en knoflook, en gebruik maakt van gezonde vetten uit olijfolie. Het gebruik van wit ciabattabrood in plaats van een volkoren variant en de toevoeging van burrata, een vettere kaassoort, zorgen ervoor dat het geen topscore behaalt. Desondanks is het een smaakvolle en relatief lichte optie, vooral als voorgerecht, die zeker bijdraagt aan de inname van groenten.

Energie 241 kcal
Vetten 17 g
waarvan verzadigde vetzuren 5 g
Koolhydraten 17 g
waarvan suikers 3 g
Vezels 1 g
Eiwitten 8 g
Zout 0.4 g

Vergelijk supermarktprijzen

Selecteer de ingrediënten die je nog niet in huis hebt en ontdek waar je op dit moment het goedkoopst je boodschappen kunt doen.

Jouw mening telt!

Laat een smakelijke reactie achter op dit recept

Al een account? Log hier in.
Reageren zonder account