Pesto garnalen met kerstomaatjes

(Nog geen beoordelingen)

Dit snelle en eenvoudige recept combineert sappige garnalen met romige pesto en zoete kerstomaatjes. Perfect voor een zomerse doordeweekse maaltijd die in slechts 10 minuten klaar is. Serveer met knapperig knoflookbrood voor een complete maaltijd.

  • Voorbereiding
    7 min
  • Bereiding
    3 min
  • Totaal
    10 min
Nieuw! Kookhulp

Pas dit recept eenvoudig aan op jouw dieetwensen.
Vul je voorkeuren in en geniet van een maaltijd die perfect bij jou past.

Ingrediënten

Aantal porties:
4

Bereiding

  1. Stap 1 Bestrooi de garnalen rondom met het knoflookzout.
  2. Stap 2 Verhit de olijfolie in een grote koekenpan op middelhoog vuur. Voeg de garnalen toe. Laat ze aan één kant ongeveer 1 minuut bakken, draai ze om en bak nog 1 minuut aan de andere kant tot ze roze en ondoorzichtig zijn. Zet het vuur uit.
  3. Stap 3 Voeg de pesto toe en schep om. Breng over op een serveerschaal, garneer met kerstomaatjes en basilicum, en serveer direct met stokbrood of knoflookbrood.

Tip

Bewaar restjes in een luchtdichte verpakking in de koelkast tot 2 dagen. De overgebleven garnalen zijn ook koud uit de koelkast lekker.

Vervang de pesto door tapenade, chimichurri, zongedroogde tomatenpesto of romescosaus voor variatie.

Deel jouw kookkunsten

Heb je plezier gehad tijdens het koken?
Deel een foto van je eindresultaat en laat zien wat je in huis hebt!

Stuur jouw foto in
  • 239 keer bekeken
  • 2 keer bewaard
  • 3 augustus 2024

Tip

Bewaar restjes in een luchtdichte verpakking in de koelkast tot 2 dagen. De overgebleven garnalen zijn ook koud uit de koelkast lekker.

Vervang de pesto door tapenade, chimichurri, zongedroogde tomatenpesto of romescosaus voor variatie.

Voedingswaarden

Per portie
Energie 286 kcal
Vetten 15 g
waarvan verzadigde vetzuren 3 g
Koolhydraten 10 g
waarvan suikers 6 g
Vezels 1 g
Eiwitten 28 g
Zout 2.9 g

Jouw mening telt!

Laat een smakelijke reactie achter op dit recept

Al een account? Log hier in.
Reageren zonder account