Dit snelle en eenvoudige recept combineert sappige garnalen met romige pesto en zoete kerstomaatjes. Perfect voor een zomerse doordeweekse maaltijd die in slechts 10 minuten klaar is. Serveer met knapperig knoflookbrood voor een complete maaltijd.
Bewaar restjes in een luchtdichte verpakking in de koelkast tot 2 dagen. De overgebleven garnalen zijn ook koud uit de koelkast lekker.
Vervang de pesto door tapenade, chimichurri, zongedroogde tomatenpesto of romescosaus voor variatie.
Bewaar restjes in een luchtdichte verpakking in de koelkast tot 2 dagen. De overgebleven garnalen zijn ook koud uit de koelkast lekker.
Vervang de pesto door tapenade, chimichurri, zongedroogde tomatenpesto of romescosaus voor variatie.
Dit gerecht scoort een 6. De garnalen zijn een goede bron van eiwitten en de olijfolie levert gezonde vetten. De kerstomaatjes voegen weliswaar vitamines toe, maar de totale hoeveelheid groenten is aan de lage kant voor een volwaardige maaltijd. Aandachtspunten zijn het zoutgehalte door knoflookzout en pesto; de pesto kan daarnaast ook vetrijk zijn. Met de toevoeging van extra groenten en een bewuste keuze voor een magere, zoutarme pesto, kan dit gerecht onderdeel zijn van een gebalanceerd eetpatroon.
Energie | 286 kcal |
---|---|
Vetten | 15 g |
waarvan verzadigde vetzuren | 3 g |
Koolhydraten | 10 g |
waarvan suikers | 6 g |
Vezels | 1 g |
Eiwitten | 28 g |
Zout | 2.9 g |
Jouw mening telt!
Laat een smakelijke reactie achter op dit recept