Deze heerlijke slowcooker bolognese is het perfecte makkelijke recept. De langzame bereiding zorgt voor een rijke, smaakvolle saus die iedereen zal doen watertanden. Ideaal om in grote hoeveelheden te maken en in te vriezen voor later gebruik.
We braden het vlees en de groenten eerst aan in een pan voor extra smaak voordat het in de slowcooker gaat.
Je kunt de overgebleven saus invriezen voor later gebruik.
We braden het vlees en de groenten eerst aan in een pan voor extra smaak voordat het in de slowcooker gaat.
Je kunt de overgebleven saus invriezen voor later gebruik.
Deze Bolognesesaus vormt een voedzame maaltijdbasis dankzij de ruime hoeveelheid groenten zoals ui, wortel, bleekselderij en tomaat, die zorgen voor vitamines en vezels. Het rundergehakt levert belangrijke eiwitten. De toevoeging van volle melk verhoogt het vetgehalte enigszins; voor een lichtere variant zou je mager gehakt en halfvolle melk kunnen gebruiken. Over het geheel genomen is het een smaakvol en redelijk gezond gerecht.
Energie | 379 kcal |
---|---|
Vetten | 22.1 g |
waarvan verzadigde vetzuren | 8.2 g |
Koolhydraten | 14.4 g |
waarvan suikers | 7.5 g |
Vezels | 3.3 g |
Eiwitten | 30.5 g |
Zout | 0.6 g |
Jouw mening telt!
Laat een smakelijke reactie achter op dit recept