Slowcooker Bolognese

Heeft het gesmaakt?
(Nog geen beoordelingen)

Deze heerlijke slowcooker bolognese is het perfecte makkelijke recept. De langzame bereiding zorgt voor een rijke, smaakvolle saus die iedereen zal doen watertanden. Ideaal om in grote hoeveelheden te maken en in te vriezen voor later gebruik.

  • Voorbereiding
    20 min
  • Bereiding
    6 uur
  • Totaal
    6 uur 20 min

Ingrediënten

Aantal porties:
8

Bereiding

  1. Stap 1 Verhit olie in een grote koekenpan op middelhoog vuur. Voeg ui, wortel, bleekselderij en knoflook toe en bak tot ze zacht zijn. Ongeveer 6 minuten.
  2. Stap 2 Voeg tomatenpuree toe en roer tot alles goed is gemengd, voeg dan rundergehakt toe en bak tot het niet meer roze is. Ongeveer 6 tot 8 minuten. Breng het mengsel met een schuimspaan over naar de slowcooker.
  3. Stap 3 Voeg de gezeefde tomaten, oregano, tijm, laurierblad, zout, melk en rode wijn toe. Breng op smaak met peper en roer tot alles goed gemengd is.
  4. Stap 4 Dek af en kook op laag vuur gedurende 6 uur.
  5. Stap 5 Verwijder het laurierblad.. Serveer met gekookte pasta.
Heeft het gesmaakt?
(Nog geen beoordelingen)

Tip

We braden het vlees en de groenten eerst aan in een pan voor extra smaak voordat het in de slowcooker gaat.

Je kunt de overgebleven saus invriezen voor later gebruik.

Deel jouw kookkunsten

Heb je plezier gehad tijdens het koken?
Deel een foto van je eindresultaat en laat zien wat je in huis hebt!

Stuur jouw foto in
  • 1639 keer bekeken
  • 3 keer bewaard
  • 29 juli 2024

Tip

We braden het vlees en de groenten eerst aan in een pan voor extra smaak voordat het in de slowcooker gaat.

Je kunt de overgebleven saus invriezen voor later gebruik.

Voedingswaarden

Per portie
Energie 379 kcal
Vetten 22.1 g
waarvan verzadigde vetzuren 8.2 g
Koolhydraten 14.4 g
waarvan suikers 7.5 g
Vezels 3.3 g
Eiwitten 30.5 g
Zout 0.6 g

Jouw mening telt!

Laat een smakelijke reactie achter op dit recept

Al een account? Log hier in.
Reageren zonder account