Mijn favoriete Duitse aardappelsalade met groene kruiden

(Nog geen beoordelingen)

Het recept van de aardappelsalade heb ik van mijn Duitse moeder. Deze aardappelsalade is makkelijk te maken en smaakt heerlijk. Door de aardappelsalade zitten verschillende verse groene kruiden en een klein beetje mayonaise gemengd met yoghurt,

  • Voorbereiding
    15 min
  • Bereiding
    15 min
  • Totaal
    30 min

Ingrediënten

Aantal porties:
4

Benodigdheden

  • Grote pan
  • Vergiet
  • Schaal

Bereiding

  1. Stap 1 Schil de aardappelen en snij de aardappelen in schijfjes van 1/2 cm. Was de aardappelen en kook de aardappelen in ruim water met wat zout voor plm. 8 à 10 minuten. De aardappelen moeten gaar zijn maar niet uit elkaar vallen
  2. Stap 2 Voeg na 7 minuten kooktijd de gesnipperde uien bij de aardappelen. Kook de uisnippers even mee.
  3. Stap 3 Zodra de aardappelen gaar zijn haal je de pan van de warmtebron. Voeg dan direct de azijn en de honing bij de aardappelen.
  4. Stap 4 Laat de aardappelen in het vocht afkoelen tot ze koud zijn. Alles is dan goed doorgetrokken in de aardappelschijfjes.
  5. Stap 5 Laat de aardappelschijfjes uitlekken in een vergiet.
  6. Stap 6 Meng de mayonaise, zure room, peper, selderijzout en alle verse groene kruiden door elkaar en roer dit met een houten lepel door de aardappelen. (Een houten lepel maakt de aardappelen niet kapot).
  7. Stap 7 Proef en maak eventueel nog op smaak met wat peper of selderijzout.

Tip

Dit is een basis-aardappelsalade. Wij hebben de salade gegeten met gebakken zalm.

Je kunt de salade eventueel mengen met vleeswaren, vis uit blik, eieren, komkommer etc. Laat je fantasie haar werk doen.

Deel jouw kookkunsten

Heb je plezier gehad tijdens het koken?
Deel een foto van je eindresultaat en laat zien wat je in huis hebt!

Stuur jouw foto in
  • 554 keer bekeken
  • 4 keer bewaard
  • 22 juli 2024

Tip

Dit is een basis-aardappelsalade. Wij hebben de salade gegeten met gebakken zalm.

Je kunt de salade eventueel mengen met vleeswaren, vis uit blik, eieren, komkommer etc. Laat je fantasie haar werk doen.

Voedingswaarden

Per portie
Energie 260 kcal
Vetten 5.7 g
waarvan verzadigde vetzuren 0.9 g
Koolhydraten 49.5 g
waarvan suikers 10 g
Vezels 5 g
Eiwitten 4.8 g
Zout 1.4 g

Jouw mening telt!

Laat een smakelijke reactie achter op dit recept

Al een account? Log hier in.
Reageren zonder account