Roergebakken peultjes met shiitake, varkensreepjes en kerrierijst

(Nog geen beoordelingen)

De peultjes met de shiitake en varkensreepjes zijn Aziatisch gekruid met o.a. ketjap manis en sambal badjak. De rijst is gebakken met kerriepoeder en gebakken uitjes.

  • Voorbereiding
    15 min
  • Bereiding
    20 min
  • Totaal
    35 min

Ingrediënten

Aantal porties:
2
  1. Peultjes met shiitake en varkensreepjes
  2. Kerrierijst

Benodigdheden

  • Wok
  • Koekenpan
  • Pan voor de rijst

Bereiding

  1. Stap 1 Verhit de olie in de wok en bak hierin eerst de shiitake ongeveer 5 minuten.
  2. Stap 2 Voeg de varkensreepjes hieraan toe en bak deze mee tot ze aan beide zijden bruin zijn. Bak de sjalotsnippers en de knoflooksnippers ook even mee. Kruid het geheel met peper en zout.
  3. Stap 3 Voeg de peultjes eraan toe en roerbak de peultjes een paar minuten samen met de shiitake en de varkensreepjes. Voeg de sherry, ketjap manis en de sambal hieraan toe. Maak verder op smaak met peper, zout en de chilisaus.
  4. Stap 4 Verhit voor de rijst de olie in een koekenpan. Bak hierin de sjalotjes lichtbruin. Bak het kerriepoeder 2 minuten mee.
  5. Stap 5 Voeg de afgekoelde rijst eraan toe. Meng alles goed door elkaar tot de rijst lekker warm is geworden.
  6. Stap 6 Maak de rijst op smaak met de maggi-aroma en roer vlak voor het opdienen de boter door de rijst.
  7. Stap 7 Dien de rijst op samen met de roergebakken peultjes, shiitake en varkensreepjes.

Tip

De rijst lukt het beste als je de rijst ruim van tevoren (liever een dag tevoren) kookt. De rijst moet goed afgekoeld zijn.

De peultjes moeten lekker knapperig blijven.

Deel jouw kookkunsten

Heb je plezier gehad tijdens het koken?
Deel een foto van je eindresultaat en laat zien wat je in huis hebt!

Stuur jouw foto in
  • 310 keer bekeken
  • 1 keer bewaard
  • 17 juli 2024

Tip

De rijst lukt het beste als je de rijst ruim van tevoren (liever een dag tevoren) kookt. De rijst moet goed afgekoeld zijn.

De peultjes moeten lekker knapperig blijven.

Voedingswaarden

Per portie
Energie 731 kcal
Vetten 24.23 g
waarvan verzadigde vetzuren 7.18 g
Koolhydraten 94.69 g
waarvan suikers 29.87 g
Vezels 8.44 g
Eiwitten 32.13 g
Zout 4.45 g

Jouw mening telt!

Laat een smakelijke reactie achter op dit recept

Al een account? Log hier in.
Reageren zonder account