Eenvoudige heldere bloemkoolsoep met rijst

Heeft het gesmaakt?
(Nog geen beoordelingen)

Deze bloemkoolsoep herinnert mij aan mijn jeugd. Als er bloemkool over was maakte mijn moeder altijd deze soep en voegde er een beetje rijst aan toe. We vinden de soep nog altijd lekker.

  • Voorbereiding
    15 min
  • Bereiding
    10 min
  • Totaal
    25 min

Ingrediënten

Aantal porties:
4

Benodigdheden

  • Pan

Bereiding

  1. Stap 1 Kook de bloemkool bijna gaar in het water met de bouillontabletten.
  2. Stap 2 Zodra de bloemkool kookt, voeg je de rijst eraan toe en laat de rijst garen samen met bloemkool. De bloemkool mag in de soep best een beetje zacht zijn.
  3. Stap 3 Maak de soep op smaak met wat nootmuskaat, peper, zout, worcestersaus.
  4. Stap 4 Voeg wat peterselie toe aan de soep.
Heeft het gesmaakt?
(Nog geen beoordelingen)

Tip

Ook ik maak, net als mijn moeder, deze soep meestal van overgebleven bloemkool.

Ik bewaar het water waarin de bloemkool is gekookt en voeg er bouillontabletten aan toe.

Maar ook met verse bloemkool smaakt de soep erg lekker.

Deel jouw kookkunsten

Heb je plezier gehad tijdens het koken?
Deel een foto van je eindresultaat en laat zien wat je in huis hebt!

Stuur jouw foto in
Petra
Petra
430 recepten
  • Donateur
  • 1303 keer bekeken
  • 1 keer bewaard
  • 17 juli 2024

Tip

Ook ik maak, net als mijn moeder, deze soep meestal van overgebleven bloemkool.

Ik bewaar het water waarin de bloemkool is gekookt en voeg er bouillontabletten aan toe.

Maar ook met verse bloemkool smaakt de soep erg lekker.

Voedingswaarden

Per portie
7 / 10
Goede groentebasis

Deze soep is een prima keuze vanwege de bloemkool, die rijk is aan vezels en vitamines, en het is een lichte maaltijd. De hoeveelheid rijst is echter erg klein voor vier personen en voegt daardoor weinig toe aan de voedingswaarde. Een belangrijk aandachtspunt is het mogelijke hoge zoutgehalte door de bouillontabletten en smaakmakers zoals Worcestersaus of Maggi; kies bij voorkeur voor zoutarme varianten om het gerecht nog gezonder te maken.

Energie 31 kcal
Vetten 0.84 g
waarvan verzadigde vetzuren 0.41 g
Koolhydraten 5.03 g
waarvan suikers 0.99 g
Vezels 0.72 g
Eiwitten 1.23 g
Zout 1.49 g

Jouw mening telt!

Laat een smakelijke reactie achter op dit recept

Al een account? Log hier in.
Reageren zonder account