Deze bloemkoolsoep herinnert mij aan mijn jeugd. Als er bloemkool over was maakte mijn moeder altijd deze soep en voegde er een beetje rijst aan toe. We vinden de soep nog altijd lekker.
Ook ik maak, net als mijn moeder, deze soep meestal van overgebleven bloemkool.
Ik bewaar het water waarin de bloemkool is gekookt en voeg er bouillontabletten aan toe.
Maar ook met verse bloemkool smaakt de soep erg lekker.
Ook ik maak, net als mijn moeder, deze soep meestal van overgebleven bloemkool.
Ik bewaar het water waarin de bloemkool is gekookt en voeg er bouillontabletten aan toe.
Maar ook met verse bloemkool smaakt de soep erg lekker.
Deze soep is een prima keuze vanwege de bloemkool, die rijk is aan vezels en vitamines, en het is een lichte maaltijd. De hoeveelheid rijst is echter erg klein voor vier personen en voegt daardoor weinig toe aan de voedingswaarde. Een belangrijk aandachtspunt is het mogelijke hoge zoutgehalte door de bouillontabletten en smaakmakers zoals Worcestersaus of Maggi; kies bij voorkeur voor zoutarme varianten om het gerecht nog gezonder te maken.
Energie | 31 kcal |
---|---|
Vetten | 0.84 g |
waarvan verzadigde vetzuren | 0.41 g |
Koolhydraten | 5.03 g |
waarvan suikers | 0.99 g |
Vezels | 0.72 g |
Eiwitten | 1.23 g |
Zout | 1.49 g |
Jouw mening telt!
Laat een smakelijke reactie achter op dit recept