Eenvoudige heldere bloemkoolsoep met rijst

Heeft het gesmaakt?
(Nog geen beoordelingen)

Deze bloemkoolsoep herinnert mij aan mijn jeugd. Als er bloemkool over was maakte mijn moeder altijd deze soep en voegde er een beetje rijst aan toe. We vinden de soep nog altijd lekker.

  • Voorbereiding
    15 min
  • Bereiding
    10 min
  • Totaal
    25 min

Ingrediënten

Aantal porties:
4

Benodigdheden

  • Pan

Bereiding

  1. Stap 1 Kook de bloemkool bijna gaar in het water met de bouillontabletten.
  2. Stap 2 Zodra de bloemkool kookt, voeg je de rijst eraan toe en laat de rijst garen samen met bloemkool. De bloemkool mag in de soep best een beetje zacht zijn.
  3. Stap 3 Maak de soep op smaak met wat nootmuskaat, peper, zout, worcestersaus.
  4. Stap 4 Voeg wat peterselie toe aan de soep.
Heeft het gesmaakt?
(Nog geen beoordelingen)

Tip

Ook ik maak, net als mijn moeder, deze soep meestal van overgebleven bloemkool.

Ik bewaar het water waarin de bloemkool is gekookt en voeg er bouillontabletten aan toe.

Maar ook met verse bloemkool smaakt de soep erg lekker.

Deel jouw kookkunsten

Heb je plezier gehad tijdens het koken?
Deel een foto van je eindresultaat en laat zien wat je in huis hebt!

Stuur jouw foto in
  • 616 keer bekeken
  • 1 keer bewaard
  • 17 juli 2024

Tip

Ook ik maak, net als mijn moeder, deze soep meestal van overgebleven bloemkool.

Ik bewaar het water waarin de bloemkool is gekookt en voeg er bouillontabletten aan toe.

Maar ook met verse bloemkool smaakt de soep erg lekker.

Voedingswaarden

Per portie
Energie 31 kcal
Vetten 0.84 g
waarvan verzadigde vetzuren 0.41 g
Koolhydraten 5.03 g
waarvan suikers 0.99 g
Vezels 0.72 g
Eiwitten 1.23 g
Zout 1.49 g

Jouw mening telt!

Laat een smakelijke reactie achter op dit recept

Al een account? Log hier in.
Reageren zonder account