Tuinbonenpannetje met salie, gebakken aardappelschijfjes en hamreepjes

Heeft het gesmaakt?
(Nog geen beoordelingen)

Alles in één pan. Tuinbonen, gebakken aardappelschijfjes, reepjes gekookte ham en salie uit de tuin. De combinatie van tuinbonen met salie is super. Nog lekkerder dan met bonenkruid.

  • Voorbereiding
    10 min
  • Bereiding
    8 min
  • Totaal
    18 min

Ingrediënten

Aantal porties:
2

Benodigdheden

  • Koekenpan
  • Vergiet

Bereiding

  1. Stap 1 Verhit de olie in de koekenpan en bak hierin de schijfjes aardappel aan alle kanten lichtbruin. Haal de schijfjes uit de pan en zet ze apart.
  2. Stap 2 Bak de sjalotsnippers en de knoflook in het overgebleven vet lichtbruin. Bak de reepjes ham en de salie even mee.
  3. Stap 3 Voeg de voorgekookte tuinbonen hieraan toe en meng alles goed door elkaar. Doe de plakjes gebakken aardappels erbij.
  4. Stap 4 Breng alles op smaak met peper, zout, mespunt nootmuskaat en een paar druppels worcestersaus. Zorg dat het pannetje goed warm is voordat het op tafel komt.
  5. Stap 5 Lekker met een salade.
Heeft het gesmaakt?
(Nog geen beoordelingen)

Tip

Dit eenpansgerecht smaakt het beste als de aardappelplakjes vooraf knapperig zijn gebakken en pas later worden toegevoegd,

Deel jouw kookkunsten

Heb je plezier gehad tijdens het koken?
Deel een foto van je eindresultaat en laat zien wat je in huis hebt!

Stuur jouw foto in
  • 411 keer bekeken
  • 1 keer bewaard
  • 17 juli 2024

Tip

Dit eenpansgerecht smaakt het beste als de aardappelplakjes vooraf knapperig zijn gebakken en pas later worden toegevoegd,

Voedingswaarden

Per portie
Energie 812 kcal
Vetten 22.4 g
waarvan verzadigde vetzuren 2.34 g
Koolhydraten 122.2 g
waarvan suikers 7 g
Vezels 21.61 g
Eiwitten 35.1 g
Zout 2.15 g

Jouw mening telt!

Laat een smakelijke reactie achter op dit recept

Al een account? Log hier in.
Reageren zonder account