Toad-in-the-hole

(Nog geen beoordelingen)

Toad-in-the-hole is een traditioneel Brits gerecht dat bestaat uit worstjes gebakken in een licht, luchtig Yorkshire pudding beslag. Het wordt vaak geserveerd met uienjus en groenten, waardoor het een stevige en hartige maaltijd is. Dit gerecht heeft zijn oorsprong in de Britse keuken en is al eeuwenlang een favoriet recept.

  • Voorbereiding
    15 min
  • Bereiding
    45 min
  • Totaal
    1 uur

Ingrediënten

Aantal porties:
4
  1. Beslag

Bereiding

  1. Stap 1 Verwarm de oven voor op 200°C hetelucht. Doe de chipolataworstjes samen met de olie in een braadslede van 20 x 30 cm en bak ze 15 minuten tot ze bruin zijn.
  2. Stap 2 Maak ondertussen het beslag. Doe de bloem in een kom met ½ theelepel zout, maak een kuiltje in het midden en breek de eieren erin. Gebruik een elektrische mixer om het geheel te mengen en voeg dan langzaam de melk toe, terwijl je blijft kloppen. Laat staan tot de worstjes mooi bruin zijn.
  3. Stap 3 Haal de worstjes uit de oven - wees voorzichtig want het vet zal sissend heet zijn. Als het niet heet is, zet de braadslede dan een paar minuten op het fornuis tot het wel heet is.
  4. Stap 4 Giet het beslagmengsel erin, zet het op het bovenste rooster van de oven en bak 25-30 minuten tot het gerezen en goudbruin is. Serveer met lekkere jus en je favoriete groenten.

Tip

Gebruik chipolataworstjes voor het beste resultaat, maar je kunt ook andere kleine worstjes gebruiken.

Voor het beste resultaat zorg je ervoor dat de braadslede en het vet goed heet zijn voordat je het beslag erin giet.

Deel jouw kookkunsten

Heb je plezier gehad tijdens het koken?
Deel een foto van je eindresultaat en laat zien wat je in huis hebt!

Stuur jouw foto in
  • 346 keer bekeken
  • 0 keer bewaard
  • 13 juli 2024

Tip

Gebruik chipolataworstjes voor het beste resultaat, maar je kunt ook andere kleine worstjes gebruiken.

Voor het beste resultaat zorg je ervoor dat de braadslede en het vet goed heet zijn voordat je het beslag erin giet.

Voedingswaarden

Per portie
Energie 472 kcal
Vetten 29 g
waarvan verzadigde vetzuren 9 g
Koolhydraten 37 g
waarvan suikers 5 g
Vezels 2 g
Eiwitten 19 g
Zout 2.3 g

Jouw mening telt!

Laat een smakelijke reactie achter op dit recept

Al een account? Log hier in.
Reageren zonder account