Maak altijd kleine hoeveelheden van olie of azijn met een smaakje want het is leuk om steeds met andere smaken te experimenteren. Zie onderaan het recept voor variaties en wat je met deze olie kunt doen.
Hoe gebruik je dit? Heerlijk om over sla te druppelen of een dressing mee te maken. Ook erg lekker over gebakken of gestoofde vis en over kip. Roer eens wat door mayonaise.
Smeer de olie eens op een stukje stokbrood dat je bij de soep eet of waar je vervolgens wat tonijnsalade of tapenade op doet.
Variaties maak je met limoen of sinaasappel. Kies je sinaasappel doe er dan een tak verse rozemarijn bij in plaats van laurier en limoenblad. Andere dingen die je toe kunt voegen aan de olie zijn tijm, gedroogde chilipepertjes, jeneverbessen, venkelzaad, komijnzaad en ga zo maar door. Experimenteer!
Hoe gebruik je dit? Heerlijk om over sla te druppelen of een dressing mee te maken. Ook erg lekker over gebakken of gestoofde vis en over kip. Roer eens wat door mayonaise.
Smeer de olie eens op een stukje stokbrood dat je bij de soep eet of waar je vervolgens wat tonijnsalade of tapenade op doet.
Variaties maak je met limoen of sinaasappel. Kies je sinaasappel doe er dan een tak verse rozemarijn bij in plaats van laurier en limoenblad. Andere dingen die je toe kunt voegen aan de olie zijn tijm, gedroogde chilipepertjes, jeneverbessen, venkelzaad, komijnzaad en ga zo maar door. Experimenteer!
Energie | 248 kcal |
---|---|
Vetten | 27.9 g |
waarvan verzadigde vetzuren | 4.7 g |
Koolhydraten | 0.7 g |
waarvan suikers | 0.1 g |
Vezels | 0 g |
Eiwitten | 0 g |
Zout | 0 g |
Jouw mening telt!
Laat een smakelijke reactie achter op dit recept