Gele tomatensalade met Kalamata olijven en persillade

(Nog geen beoordelingen)

Op een markt in Frankrijk zag ik grote gele vleestomaten die ik niet kon laten staan. Ook de persillade en de olijven komen van dezelfde markt in Frankrijk. Deze producten zijn ook in Nederland te koop.

  • Voorbereiding
    10 min
  • Bereiding
    5 min
  • Totaal
    15 min
Gele tomatensalade met Kalamata olijven en persillade

Ingrediënten

Aantal porties:
2
  1. Salade
  2. Dressing

Benodigdheden

  • Schaal
  • Kommetje voor de dressing

Bereiding

  1. Stap 1 Meng de stukjes tomaat met de reepjes rode ui.
  2. Stap 2 Meng de ingrediënten genoemd onder dressing door elkaar.
  3. Stap 3 Meng de dressing met de tomatenstukjes.
  4. Stap 4 Garneer met de Kalamata olijven.
  5. Stap 5 Strooi de persillade over de salade.

Tip

De gedroogde persillade (mengsel van gedroogde peterselie, ui en knoflook) heb ik in Frankrijk gekocht. Op internet vind je veel recepten om de persillade zelf te maken. (Ga ik vast en zeker doen).

Deel jouw kookkunsten

Heb je plezier gehad tijdens het koken?
Deel een foto van je eindresultaat en laat zien wat je in huis hebt!

Stuur jouw foto in
  • 49 keer bekeken
  • 1 keer bewaard
  • 5 juli 2024

Tip

De gedroogde persillade (mengsel van gedroogde peterselie, ui en knoflook) heb ik in Frankrijk gekocht. Op internet vind je veel recepten om de persillade zelf te maken. (Ga ik vast en zeker doen).

Voedingswaarden

Per portie
Energie 275 kcal
Vetten 24.6 g
waarvan verzadigde vetzuren 3.4 g
Koolhydraten 14 g
waarvan suikers 5.9 g
Vezels 3.2 g
Eiwitten 2.2 g
Zout 1.5 g

Jouw mening telt!

Laat een smakelijke reactie achter op dit recept

Al een account? Log hier in.
Reageren zonder account