Op een markt in Frankrijk zag ik grote gele vleestomaten die ik niet kon laten staan. Ook de persillade en de olijven komen van dezelfde markt in Frankrijk. Deze producten zijn ook in Nederland te koop.
De gedroogde persillade (mengsel van gedroogde peterselie, ui en knoflook) heb ik in Frankrijk gekocht. Op internet vind je veel recepten om de persillade zelf te maken. (Ga ik vast en zeker doen).
De gedroogde persillade (mengsel van gedroogde peterselie, ui en knoflook) heb ik in Frankrijk gekocht. Op internet vind je veel recepten om de persillade zelf te maken. (Ga ik vast en zeker doen).
Deze tomatensalade is een uitstekende gezonde keuze. Hij zit boordevol verse groenten zoals tomaat en ui, die veel vitamines en mineralen leveren. De Kalamata olijven en olijfolie in de dressing voegen gezonde onverzadigde vetten toe, wat goed is voor hart en bloedvaten. De persillade van peterselie, ui en knoflook biedt extra voedingsstoffen en smaak. Het kleine beetje honing in de dressing is het enige puntje van aandacht, maar over het algemeen is dit een zeer voedzaam en licht gerecht.
Energie | 275 kcal |
---|---|
Vetten | 24.6 g |
waarvan verzadigde vetzuren | 3.4 g |
Koolhydraten | 14 g |
waarvan suikers | 5.9 g |
Vezels | 3.2 g |
Eiwitten | 2.2 g |
Zout | 1.5 g |
Jouw mening telt!
Laat een smakelijke reactie achter op dit recept