Slowcooker Knoflook Parmezaan Kip

Heeft het gesmaakt?
4.5 (5 beoordelingen)

Deze smaakvolle langzaam gegaarde kip combineert de rijke smaken van knoflook en Parmezaanse kaas, wat zorgt voor een eenvoudige en heerlijke maaltijd. De kippendijen worden mals en sappig in de slowcooker bereid, samen met aardappeltjes, waardoor je een complete maaltijd hebt.

  • Voorbereiding
    15 min
  • Bereiding
    4 uur
  • Totaal
    4 uur 15 min
Pinterest
Slowcooker Knoflook Parmezaan Kip
Wist je dat Slowcooker Knoflook Parmezaan Kip dankzij het langzame kookproces niet alleen extra mals is, maar ook alle rijke smaken perfect behoudt?

Ingrediënten

Aantal porties:
4
  1. Om te serveren

Benodigdheden

  • Grote koekenpan
  • Slowcooker

Bereiding

  1. Stap 1 Verhit 1 eetlepel olijfolie in een grote koekenpan op middelhoog vuur. Voeg de kip toe, bestrooi met zout en peper en bak goudbruin, 3 minuten per kant.
  2. Stap 2 Meng ondertussen in een slowcooker de aardappelen met de resterende 2 eetlepels olijfolie, boter, knoflook, tijm, peterselie en 2 eetlepels Parmezaanse kaas. Breng op smaak met zout en peper.
  3. Stap 3 Voeg de kip toe en kook deze op hoge temperatuur (4 uur) of lage temperatuur (8 uur) Tot de aardappelen zacht zijn en de kip gaar is.
  4. Stap 4 Garneer met extra Parmezaanse kaas voor het serveren.
Heeft het gesmaakt?
4.5 (5 beoordelingen)

Tip

Eventuele restjes kun je in een luchtdichte verpakking tot 4 dagen in de koelkast bewaren.

Dep de kippendijen droog voordat je ze bakt. Zo krijgt je een mooi bruin korstje.

Deel jouw kookkunsten

Heb je plezier gehad tijdens het koken?
Deel een foto van je eindresultaat en laat zien wat je in huis hebt!

Stuur jouw foto in
  • 28194 keer bekeken
  • 47 keer bewaard
  • 4 juli 2024

Tip

Eventuele restjes kun je in een luchtdichte verpakking tot 4 dagen in de koelkast bewaren.

Dep de kippendijen droog voordat je ze bakt. Zo krijgt je een mooi bruin korstje.

Voedingswaarden

Per portie
6 / 10
Redelijk gezond

Deze slowcooker kip met Parmezaan en aardappelen scoort een 6. Het gerecht levert eiwitten (kip) en koolhydraten (aardappelen), en maakt gebruik van gezonde olijfolie en verse kruiden. De score wordt echter wat naar beneden gehaald door het gebruik van kippendijen, boter en Parmezaanse kaas, die de hoeveelheid verzadigd vet en zout verhogen. Bovendien zou de maaltijd completer en voedzamer zijn met de toevoeging van extra groenten naast de aardappelen, zoals bijvoorbeeld een portie broccoli of een frisse salade.

Energie 526 kcal
Vetten 37.94 g
waarvan verzadigde vetzuren 11.04 g
Koolhydraten 21.79 g
waarvan suikers 0.97 g
Vezels 2.64 g
Eiwitten 24.41 g
Zout 42.21 g

Jouw mening telt!

Laat een smakelijke reactie achter op dit recept

Al een account? Log hier in.
Reageren zonder account