Pizza Vesuvius

(Nog geen beoordelingen)

De naam verraadt al, dat dit een pittige pizza is. Hoe pittig je 'm maakt hangt natuurlijk van je smaak af. Gewoon meer of minder sambal en rode peper gebruiken. Voor het gemak heb ik kant en klaar pizzadeeg genomen.

  • Voorbereiding
    20 min
  • Bereiding
    20 min
  • Totaal
    40 min
Pizza Vesuvius

Ingrediënten

Aantal porties:
2
  1. VOOR DE SAUS
  2. VOOR DE PIZZA

Benodigdheden

  • Pizzaplaat
  • Snijplank
  • Mes
  • Pannetje

Bereiding

  1. Stap 1 Zet alles klaar.
  2. Stap 2 Voor de saus verwarm je een beetje olie en fruit je de ui en de knoflook 2 minuten. Voeg de tomatenpuree toe en bak 2 minuten mee. Tomato frito erbij samen met de Italiaanse kruiden en laat de saus onder af en toe roeren 30 minuten zachtjes pruttelen. Breng de saus op smaak met gemalen peper en laat afkoelen. Roer de sambal erdoor.
  3. Stap 3 Fruit de twee soorten ui en de rode peper zachtjes enkele minuten. Verdeel het pizzadeeg over een pizzaplaat.
  4. Stap 4 Bestrijk de pizza met de pizza- sambalsaus. Neem ook de randen mee.
  5. Stap 5 Verdeel het ui mengsel over de pizza en leg er de reepjes salami tussen. Strooi er een derde van de kaas overheen.
  6. Stap 6 Verdeel eveneens de reepjes paprika.
  7. Stap 7 Strooi er de rest van de kaas er overheen. Bak de pizza circa 20 minuten in een voorverwarmde oven van 220 graden. Lekker met een Karmeliet (of een ander biertje) om de "brand" te blussen.
  8. Stap 8 Eet Smakelijk.

Tip

Minder pittig? Gebruik slechts één rode peper zonder zaad en lijst en slechts één tl sambal badjak.

Maak in de ochtenduren alvast de saus, zodat deze kan afkoelen.

Met of zonder sambal is deze saus ideaal om in te vriezen.

Deel jouw kookkunsten

Heb je plezier gehad tijdens het koken?
Deel een foto van je eindresultaat en laat zien wat je in huis hebt!

Stuur jouw foto in
  • 81 keer bekeken
  • 1 keer bewaard
  • 28 juni 2024

Tip

Minder pittig? Gebruik slechts één rode peper zonder zaad en lijst en slechts één tl sambal badjak.

Maak in de ochtenduren alvast de saus, zodat deze kan afkoelen.

Met of zonder sambal is deze saus ideaal om in te vriezen.

Voedingswaarden

Per portie
Energie 854 kcal
Vetten 39.1 g
waarvan verzadigde vetzuren 11.4 g
Koolhydraten 97.3 g
waarvan suikers 16.4 g
Vezels 7.3 g
Eiwitten 30.6 g
Zout 6.3 g

Jouw mening telt!

Laat een smakelijke reactie achter op dit recept

Al een account? Log hier in.
Reageren zonder account