De naam verraadt al, dat dit een pittige pizza is. Hoe pittig je 'm maakt hangt natuurlijk van je smaak af. Gewoon meer of minder sambal en rode peper gebruiken. Voor het gemak heb ik kant en klaar pizzadeeg genomen.
Minder pittig? Gebruik slechts één rode peper zonder zaad en lijst en slechts één tl sambal badjak.
Maak in de ochtenduren alvast de saus, zodat deze kan afkoelen.
Met of zonder sambal is deze saus ideaal om in te vriezen.
Minder pittig? Gebruik slechts één rode peper zonder zaad en lijst en slechts één tl sambal badjak.
Maak in de ochtenduren alvast de saus, zodat deze kan afkoelen.
Met of zonder sambal is deze saus ideaal om in te vriezen.
Deze pizza krijgt een 5 op 10. Hij bevat een redelijke hoeveelheid groenten zoals paprika, ui en knoflook, wat zorgt voor vitamines en vezels. Daartegenover staat het gebruik van kant-en-klaar pizzadeeg (meestal van witte bloem), salami (bewerkt vlees) en kaas, die bijdragen aan verzadigd vet en zout. De zelfgemaakte saus is een plus, maar door de combinatie van ingrediënten is het een maaltijd om met mate te eten.
Energie | 854 kcal |
---|---|
Vetten | 39.1 g |
waarvan verzadigde vetzuren | 11.4 g |
Koolhydraten | 97.3 g |
waarvan suikers | 16.4 g |
Vezels | 7.3 g |
Eiwitten | 30.6 g |
Zout | 6.3 g |
Jouw mening telt!
Laat een smakelijke reactie achter op dit recept