Cashewboter

(Nog geen beoordelingen)

Cashewboter is een heerlijke en veelzijdige spread die je gemakkelijk thuis kunt maken. Deze zelfgemaakte versie is nog veel verser en smaakvoller dan wat je in de winkel vindt. Ook nog eens zonder toevoegingen.

  • Voorbereiding
    10 min
  • Bereiding
    10 min
  • Totaal
    20 min
Cashewboter
Cashewboter is een romige spread gemaakt van gemalen cashewnoten, bekend om zijn milde, zoete smaak en rijk aan gezonde vetten, eiwitten, en vitaminen.

Ingrediënten

Aantal porties:
14

Benodigdheden

  • Oven
  • Hakmolen of blender

Bereiding

  1. Stap 1 Verwarm de oven voor op 175 graden Celsius. Verspreid de cashewnoten over een grote bakplaat en verwarm ze 10 minuten. Halverwege even husselen.
  2. Stap 2 Laat de cashewnoten afkoelen tot ze nog een beetje warm zijn. Ongeveer 10 minuten.
  3. Stap 3 Doe de cashewnoten in een hakmolen of blender. Voeg het zout toe. Mix tot het mengsel volledig glad en romig is en schraap de zijkanten indien nodig naar het midden.
  4. Stap 4 Laat afkoelen tot kamertemperatuur en doe daarna in een pot en bewaar tot 1 maand in de koelkast.

Tip

Je kunt een gemengde notenboter maken door rauwe amandelen, walnoten of pecannoten toe te voegen en samen te roosteren met de cashewnoten.

Deel jouw kookkunsten

Heb je plezier gehad tijdens het koken?
Deel een foto van je eindresultaat en laat zien wat je in huis hebt!

Stuur jouw foto in
  • 137 keer bekeken
  • 2 keer bewaard
  • 25 juni 2024

Tip

Je kunt een gemengde notenboter maken door rauwe amandelen, walnoten of pecannoten toe te voegen en samen te roosteren met de cashewnoten.

Voedingswaarden

Per portie
Energie 94 kcal
Vetten 7.8 g
waarvan verzadigde vetzuren 1.5 g
Koolhydraten 5 g
waarvan suikers 1.5 g
Vezels 0.9 g
Eiwitten 2.6 g
Zout 0.1 g

Jouw mening telt!

Laat een smakelijke reactie achter op dit recept

Al een account? Log hier in.
Reageren zonder account