Schnitzel met paprikasaus

(Nog geen beoordelingen)

Bij het leegmaken van onze vriezer stuitte ik op twee schnitzels die ik vergeten was. Ook nog twee puntpaprika's die op moesten. De schnitzels zijn niet gepaneerd. De paprikasaus heb ik gemaakt met rode ui, verse paprika, rode wijn en een scheutje slagroom. De saus smaakte erg lekker.

  • Voorbereiding
    15 min
  • Bereiding
    10 min
  • Totaal
    25 min

Ingrediënten

Aantal porties:
2
  1. Schnitzels
  2. Paprikasaus

Benodigdheden

  • Vleesklopper
  • Koekenpannen

Bereiding

  1. Stap 1 Begin met de paprikasaus. Verhit de olie in een koekenpan. Bak hierin de ui- en knoflooksnippers glazig. Voeg de reepjes paprika hieraan toe. Bak de paprika op een lage warmtebron tot ze zacht worden. Doe de tomatenpuree erbij en bak even mee.
  2. Stap 2 Strooi de bloem over de paprika's. Roer goed door en laat 2 minuten sudderen. Blus het geheel af met de rode wijn. Meng de verkruimelde bouillontablet en de tijm door de saus.
  3. Stap 3 Maak de saus af met de slagroom en een mespunt gerookt paprikapoeder. Garneer eventueel met een plukje peterselie.
  4. Stap 4 Sla de schnitzels plat met een zware koekenpan of een vleesklopper. Kruid de schnitzels met peper, zout en paprikapoeder. Haal de schnitzels aan beide zijden door de bloem (overtollige bloem eraf schudden).
  5. Stap 5 Verhit de olie in een koekenpan en bak de schnitzels op een hoge warmtebron aan beide zijden snel bruin. Dien de schnitzels op met de paprikasaus.

Tip

Kipschnitzels of Kalkoenschnitzels zijn ook een optie.

Drie kleuren paprikasaus is ook lekker en geeft ook een andere uitstraling.

In plaats van slagroom kun je ook kookroom of crème fraîche gebruiken.

Deel jouw kookkunsten

Heb je plezier gehad tijdens het koken?
Deel een foto van je eindresultaat en laat zien wat je in huis hebt!

Stuur jouw foto in
  • 527 keer bekeken
  • 1 keer bewaard
  • 25 juni 2024

Tip

Kipschnitzels of Kalkoenschnitzels zijn ook een optie.

Drie kleuren paprikasaus is ook lekker en geeft ook een andere uitstraling.

In plaats van slagroom kun je ook kookroom of crème fraîche gebruiken.

Voedingswaarden

Per portie
Energie 587 kcal
Vetten 32.6 g
waarvan verzadigde vetzuren 6 g
Koolhydraten 23.6 g
waarvan suikers 6.4 g
Vezels 3.7 g
Eiwitten 33.6 g
Zout 2.2 g

Jouw mening telt!

Laat een smakelijke reactie achter op dit recept

Al een account? Log hier in.
Reageren zonder account