Harissa Sinasappel Zalm

(Nog geen beoordelingen)

Deze heerlijke harissa-sinaasappel geglazuurde zalm is snel te maken en vereist slechts enkele ingrediënten. De combinatie van harissa, sinaasappel en honing geeft een geweldige smaakbalans die zowel pittig als zoet is.

  • Voorbereiding
    10 min
  • Bereiding
    15 min
  • Totaal
    25 min
Pinterest
Harissa Sinasappel Zalm
Harissa Sinasappel Zalm is een smaakvol gerecht waarbij zalmfilets worden gebakken in een pittige harissa-pasta met sinaasappelsap. Dit zorgt voor een heerlijk gekruide en frisse maaltijd.

Ingrediënten

Aantal porties:
4

Bereiding

  1. Stap 1 Dep de zalmfilets droog met keukenpapier. Breng ze op smaak met 3/4 theelepel zout.
  2. Stap 2 Rasp de schil van 1 middelgrote sinaasappel (ongeveer 2 theelepels) fijn in een middelgrote kom. Pers de sinaasappel in de kom (ongeveer 60 milliliter). Voeg 3 eetlepels honing, 2 eetlepels harissapasta en het resterende 1/2 theelepel zout toe. Roer goed door om te mengen.
  3. Stap 3 Verhit de olijfolie in een grote antiaanbak- of gietijzeren koekenpan op middelhoog vuur.
  4. Stap 4 Leg de zalmfilets met de huid naar boven in de pan en druk ze aan met een spatel zodat ze goed contact maken met de pan en gelijkmatig bruinen. Bak ze zonder te bewegen, druk de vis af en toe voorzichtig aan, tot de onderkant goudbruin is,. Ongeveer 5 minuten.
  5. Stap 5 Keer de zalm om en bak nog 2 minuten. Giet de saus over de zalm. Laat nog eventjes in de pan en lepel daarbij steeds wat van de saus over de zalm terwijl het kookt, totdat de saus dikker wordt en de zalm net gaar is. Ongeveer 2 tot 4 minuten.
  6. Stap 6 Garneer, indien gewenst, met gehakte verse korianderblaadjes.

Deel jouw kookkunsten

Heb je plezier gehad tijdens het koken?
Deel een foto van je eindresultaat en laat zien wat je in huis hebt!

Stuur jouw foto in
  • 575 keer bekeken
  • 4 keer bewaard
  • 18 juni 2024

Voedingswaarden

Per portie
Energie 451 kcal
Vetten 26.3 g
waarvan verzadigde vetzuren 5.7 g
Koolhydraten 17.7 g
waarvan suikers 16.1 g
Vezels 0.9 g
Eiwitten 35.2 g
Zout 1.4 g

Jouw mening telt!

Laat een smakelijke reactie achter op dit recept

Al een account? Log hier in.
Reageren zonder account