Deze heerlijke harissa-sinaasappel geglazuurde zalm is snel te maken en vereist slechts enkele ingrediënten. De combinatie van harissa, sinaasappel en honing geeft een geweldige smaakbalans die zowel pittig als zoet is.
Zalm levert belangrijke eiwitten en omega-3 vetzuren, en sinaasappel voegt wat vitamines toe; dit zijn de pluspunten. Het recept gebruikt echter een flinke hoeveelheid honing, wat veel extra suiker betekent, en ook het zoutgehalte is hoog. Hierdoor scoort het gerecht middelmatig op gezondheid. Serveer met veel groenten en volkorenproducten, en overweeg minder honing en zout te gebruiken voor een gezondere versie.
Energie | 451 kcal |
---|---|
Vetten | 26.3 g |
waarvan verzadigde vetzuren | 5.7 g |
Koolhydraten | 17.7 g |
waarvan suikers | 16.1 g |
Vezels | 0.9 g |
Eiwitten | 35.2 g |
Zout | 1.4 g |
Jouw mening telt!
Laat een smakelijke reactie achter op dit recept