Al van kinds af aan drink ik te de canela, oftewel kaneelthee. Mijn moeder maakte het altijd voor ons als we keelpijn hadden, koorts hadden of gewoon zomaar. Deze kaneelthee kan gezoet worden met honing, suiker of piloncillo, dat is Mexicaanse bruine suiker. Vaak voegden we een scheutje verse citroensap toe. Als volwassene kun je ook rum toevoegen, wat gebruikelijk is onder latino's.
Deze kaneelthee bestaat voornamelijk uit water en kaneel, met optioneel citroensap, wat een gezonde basis vormt. Kaneel zelf kan enkele gezondheidsvoordelen bieden, zoals antioxidatieve eigenschappen. De uiteindelijke gezondheidsscore hangt echter sterk af van de keuze en hoeveelheid toegevoegde zoetstof; zonder zoetstof is het drankje erg gezond, maar het toevoegen van suiker, piloncillo of zelfs honing vermindert de gezondheidswaarde door de toegevoegde suikers, dus gebruik deze met mate.
Energie | 5 kcal |
---|---|
Vetten | 0 g |
waarvan verzadigde vetzuren | 0 g |
Koolhydraten | 2 g |
waarvan suikers | 0 g |
Vezels | 1 g |
Eiwitten | 0 g |
Zout | 0 g |
Jouw mening telt!
Laat een smakelijke reactie achter op dit recept