Te de Canela (Kaneelthee)

(Nog geen beoordelingen)

Al van kinds af aan drink ik te de canela, oftewel kaneelthee. Mijn moeder maakte het altijd voor ons als we keelpijn hadden, koorts hadden of gewoon zomaar. Deze kaneelthee kan gezoet worden met honing, suiker of piloncillo, dat is Mexicaanse bruine suiker. Vaak voegden we een scheutje verse citroensap toe. Als volwassene kun je ook rum toevoegen, wat gebruikelijk is onder latino's.

  • Voorbereiding
    5 min
  • Bereiding
    10 min
  • Totaal
    15 min
Kaneelthee
Kaneelthee, die al eeuwenlang wordt gedronken, werd oorspronkelijk gewaardeerd in de traditionele geneeskunde voor zijn vermeende verwarmende eigenschappen en het vermogen om de spijsvertering te bevorderen.

Ingrediënten

Aantal porties:
1

Bereiding

  1. Stap 1 Doe het water en de kaneelstokjes in een pan en breng aan de kook. Zet het vuur lager en laat 10 minuten sudderen. Zeef de thee en schenk in een kop; voeg naar wens zoetstof en citroensap toe.

Deel jouw kookkunsten

Heb je plezier gehad tijdens het koken?
Deel een foto van je eindresultaat en laat zien wat je in huis hebt!

Stuur jouw foto in
  • 104 keer bekeken
  • 0 keer bewaard
  • 6 februari 2024

Voedingswaarden

Per portie
Energie 5 kcal
Vetten 0 g
waarvan verzadigde vetzuren 0 g
Koolhydraten 2 g
waarvan suikers 0 g
Vezels 1 g
Eiwitten 0 g
Zout 0 g

Jouw mening telt!

Laat een smakelijke reactie achter op dit recept

Al een account? Log hier in.
Reageren zonder account