Dit gerecht is gemaakt met een slank trio van tomaat, komkommer, paprika en uiteraard nog de gekookte kip. De smaak makers zijn voornamelijk het tijmpoeder en de geperste knoflook. Een heerlijk zomers geheel.
Mocht je een hele eetlepel poedertijm te veel vinden, voeg een halve toe en proef. Je kunt er nog extra tijm doorroeren.
Tijm en knoflook zijn de absolute smaakmakers in dit gerecht.
Inmiddels maak ik dit gerecht al 52 jaar. Onze kinderen maken het ook en hebben zelfs hun eigen variant gecreëerd.
Mocht je een hele eetlepel poedertijm te veel vinden, voeg een halve toe en proef. Je kunt er nog extra tijm doorroeren.
Tijm en knoflook zijn de absolute smaakmakers in dit gerecht.
Inmiddels maak ik dit gerecht al 52 jaar. Onze kinderen maken het ook en hebben zelfs hun eigen variant gecreëerd.
Dit gerecht is een uitstekende gezonde keuze en verdient een hoge score. Het barst van de groenten zoals paprika, komkommer en tomaat, die zorgen voor een rijke hoeveelheid vitamines, mineralen en vezels. De kipfilet levert magere eiwitten, terwijl de olijfolie gezonde onverzadigde vetten bijdraagt. Door het gebruik van knoflook, tijm en een zoutarm bouillonblokje blijft het zoutgehalte laag. Samen met de basmatirijst voor energie vormt dit een zeer voedzame en goed uitgebalanceerde maaltijd.
Energie | 597 kcal |
---|---|
Vetten | 19.8 g |
waarvan verzadigde vetzuren | 3.4 g |
Koolhydraten | 71.1 g |
waarvan suikers | 11.6 g |
Vezels | 7.9 g |
Eiwitten | 35.6 g |
Zout | 2.3 g |
Jouw mening telt!
Laat een smakelijke reactie achter op dit recept