Paprikastoof met knoflook en tijm

(Nog geen beoordelingen)

Dit gerecht is gemaakt met een slank trio van tomaat, komkommer, paprika en uiteraard nog de gekookte kip. De smaak makers zijn voornamelijk het tijmpoeder en de geperste knoflook. Een heerlijk zomers geheel.

  • Voorbereiding
    15 min
  • Bereiding
    30 min
  • Totaal
    45 min
Paprikastoof met knoflook en tijm

Ingrediënten

Aantal porties:
2

Benodigdheden

  • Snijplank
  • Mes
  • 2 vorken
  • 2 pannen
  • Knoflookpers

Bereiding

  1. Stap 1 Kook de kipfilet in water met het halve bouillonblokje in 15 minuten gaar. Haal de kip uit de pan, bewaar de bouillon en trek de kip met twee vorken uit elkaar.
  2. Stap 2 Haal met een lepeltje de zaadjes uit de komkommer, halveer nogmaals in de lengte en snij in boogjes. Maak de paprika schoon en snij in reepjes. Snij de ontvelde tomaten in stukken.
  3. Stap 3 Verwarm de olie in een pan en voeg de paprika en de komkommer toe. Stoof 15 minuten zachtjes. Voeg dan de knoflook en de tijm toe en stoof even mee.
  4. Stap 4 Voeg de tomaten toe en stoof nogmaals 10-15 minuten met het deksel op de pan.
  5. Stap 5 Kook ondertussen de rijst in de bouillon (voeg eventueel wat extra water toe) volgens de beschrijving op de verpakking gaar.
  6. Stap 6 Voeg als laatste de kip aan de schotel toe en breng op smaak met peper en zout.
  7. Stap 7 Serveer de stoof op de rijst.

Tip

Mocht je een hele eetlepel poedertijm te veel vinden, voeg een halve toe en proef. Je kunt er nog extra tijm doorroeren.

Tijm en knoflook zijn de absolute smaakmakers in dit gerecht.

Inmiddels maak ik dit gerecht al 52 jaar. Onze kinderen maken het ook en hebben zelfs hun eigen variant gecreëerd.

Deel jouw kookkunsten

Heb je plezier gehad tijdens het koken?
Deel een foto van je eindresultaat en laat zien wat je in huis hebt!

Stuur jouw foto in
  • 263 keer bekeken
  • 2 keer bewaard
  • 12 juni 2024

Tip

Mocht je een hele eetlepel poedertijm te veel vinden, voeg een halve toe en proef. Je kunt er nog extra tijm doorroeren.

Tijm en knoflook zijn de absolute smaakmakers in dit gerecht.

Inmiddels maak ik dit gerecht al 52 jaar. Onze kinderen maken het ook en hebben zelfs hun eigen variant gecreëerd.

Voedingswaarden

Per portie
Energie 597 kcal
Vetten 19.8 g
waarvan verzadigde vetzuren 3.4 g
Koolhydraten 71.1 g
waarvan suikers 11.6 g
Vezels 7.9 g
Eiwitten 35.6 g
Zout 2.3 g

Jouw mening telt!

Laat een smakelijke reactie achter op dit recept

Al een account? Log hier in.
Reageren zonder account